Prestigiosul volum „Oameni în memoria Galaţiului”, PREMIAT la Chişinău

Prestigiosul volum „Oameni în memoria Galaţiului”, PREMIAT la Chişinău
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii au cucerit Premiul "Alexe Rău", la a XXIV-a ediţie a Salonului internaţional de carte de la Chişinău, desfăşurat între 31 august şi 4 septembrie în incinta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, ediţie consacrată tocmai bibliologului şi poetului Alexe Rău, dispărut pe 8 aprilie 2015, fost director general al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova!

Premiul a fost acordat Editurii Axis Libri a Bibliotecii judeţene „V. A. Urechia”, pentru prestigiosul volum „Oameni în memoria Galaţiului”, coordonat de directorul bibliotecii, publicaţie periodică de tip enciclopedic. Editura bibliotecii noastre a fost prezentă cu o selecţie bogată de lucrări de beletristică şi ştiinţifice. Diploma oferită poartă semnătura secretarului general al Comisiei naţionale pentru UNESCO a Republicii Moldova, Constantin Rusnac, şi a directorului general al Bibliotecii Naţionale a Republicii din Chişinău, Elena Pintilei.

Desfăşurat sub patronaj UNESCO, Salonul internaţional este organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Ministerul Culturii şi Ministerul Educaţiei din Republica Moldova, Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi, Biblioteca Judeţeană "V. A. Urechia" din Galaţi şi multe alte instituţii de prestigiu. Anul acesta au fost prezente în jur de 180 de edituri din 15 ţări, cu peste 8.000 de titluri!        

Citit 1198 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.