Festivalul Naţional de Comedie 2015, în octombrie

Festivalul Naţional de Comedie 2015, în octombrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galaţi se va desfăşura anul acesta între 5 şi 16 octombrie.

Vom avea 11 zile de râs, cu teatre de renume din ţară, dar şi din străinătate: Teatrul Mic, UNATC şi Odeon din Capitală, „Bacovia” Bacău, „Eminescu” Timişoara, „Regina Maria” Oradea, Teatrul de Stat Constanţa, „Marin Sorescu” Craiova, „Alecsandri” Iaşi, „I. D. Sîrbu” Petroşani, Teatris-Studija Jorik Rezekne (Letonia), „Filotti” Brăila, Metropolis Bucureşti (în afara competiţiei) şi, bineînţeles, teatrul gazdă.

Autorii pieselor oferă de asemenea garanţia unor momente deosebite: de la Shakespeare (vor fi chiar trei „Îmblânziri ale scorpiei”; una a gălăţenilor şi alta montată de directorul, gălăţean, al teatrului nostru), la Muşatescu, Mazilu, Büchner, Chiriţescu, Valentina Aslanova, dar şi nume noi, din generaţia tânără de scriitori români, precum Mihaela Michailov sau Mimi Brănescu.

Foto Victor Cilincă

Citit 1960 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 16:04

2 comentarii

 • postat de Marius
  Miercuri, 23 Septembrie 2015 11:44
  5.13.160.***
  Eu am 37 de ani si mi s-a intamplat ca in fiecare an cu doua-trei saptamani inainte de a incepe spectacolele, sa nu mai pot gasi bilete la casierie pe motivul ca nu mai sunt cu toate ca pentru buzunarul sarac al galateanului sunt extrem de scumpe. Este o smechereala golaneasca care vad ca nu se mai incheie odata. Daca acest lucru se intampla an de an, de ce conducerea Dramaticului nu ia nici o masura impotriva doamnelor de la casierie. Sau poate ca tocmai conducerea Dramaticului este cea care face smechereala cu biletele, tinand ocupata mai bine de 30% din sala pentru cei cu functii din primarie sau CJ ori beizadele cu bani, amici, cunoscuti, etc. In mod normal cand cumperi un bilet, locul scris pe acesta este incercuit sau scris cu X - CU PIXUL, pe diagrama de locuri. Anul trecut, diagrama era pe jumatate in creion in conditiile in care nu se efectuau rezervari telefonice. Explicatia e simpla: biletele se dau celor enumerati mai sus privand cetateanul de rand sa vada un spectacol la care ravneste de o buna perioada de timp! Anul trecut am luat-o pe casierita la intrebari dar degeaba ca o tinea tot pe a ei! Probabil avea dispozitii!
  Rusine celor de la dramatic. Ar trebui sa invatati ca totul in ziua de azi ar trebui sa se desfasoare transparent si nu pe sub mana cum faceti voi! Perioada comunista a apus!
  0
  6
  Raportează
 • postat de un galatean nemultumit.....
  Miercuri, 23 Septembrie 2015 07:07
  5.13.237.***
  sunt pensionar, nemultumirea mea pleaca de la faptul ca, cumparand bilete de la C.A.R. pensionari si mergand la casa teatrului pentru a ni se pune locuri, permanent suntem intampinati cu dispret, de parca am veni sa ne primeasca gratis, si in 80% din situatii ni se spune ca nu mai sunt locuri, sa asteptam inceperea spectacolului si daca mai raman locuri....
  Vreau sa va spun ca acest lucru nu se intampla cu ani in urma (merg la teatru de cand ma stiu) ci de cand e director tanarul Gheorghe, se mai intampla o anomalie, dupa mine,se aduc grupuri masive de elevi, se stie cum, care nu au nici o atractie pentru spectacol, deranjeaza, iar dupa nici jumatate de ora parasesc sala, iar cei de varsta mea si nu numai , oameni interesati de teatru, raman pe afara...nici aceasta situatie nu era inainte, ca platitori de taxe macar, pretindem mai mult respect.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.