Începe Festivalul de poezie "Grigore Hagiu", la Galaţi şi Tg. Bujor

Începe Festivalul de poezie "Grigore Hagiu", la Galaţi şi Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ediţia a XXIII-a Festivalului Naţional de Poezie „Grigore Hagiu” începe vineri, 25 septembrie, ora 17,30, la Galaţi, lângă statuia lui Eminescu, din parcul ce poartă numele poetului, cu un recital de poezie, care va continua la Galeriile „Mantu”. Festivalul continuă, sâmbătă, în oraşul Târgu Bujor, pentru a se încheia duminică, 27 septembrie, tot la Galaţi.

Manifestarea este organizată de Societatea Scriitorilor “C.Negri” Galaţi şi revista „Porto Franco”, în parteneriat cu reprezentanţa Galaţi-Tecuci a filialei ieşene a Uniunii Scriitorilor, Asociaţia Revistelor, Publicaţiilor şi Editurilor din România - ARPE şi Universitatea „Apollonia” Iaşi, în colaborare cu primăriile şi consiliile locale din Galaţi şi Tg. Bujor, biblioteca din Tg. Bujor şi Muzeul de Istorie Galaţi.

Vineri, de la 19,00, la Casa Serfioti (la Ethos Caffe), într-o „Seară a artelor” va cânta cunoscuta formaţie de muzică veche "Anton Pann", vor fi lansări de carte şi de reviste, printre care şi  “Alte sonete” de Grigore Hagiu, cărţile scriitorilor Sterian Vicol şi Angela Baciu şi cea a epigramistului ieşean  Ioan V. Maftei. Vor fi preyentate ultimele numere ale revistelor „Porto Franco” şi „Carmina Balcanica”, Antologia Festivalului de Poezie “Balcanica” Braila 2015 etc.

Sâmbătă, la Tg. Bujor, întru pomenirea poetului ce dă numele festivalului, va fi oficiată o slujbă, de la 10,00, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, apoi, de la 11,30, la Biblioteca „Grigore Hagiu”, vor avea loc evocări, amintiri, o expoziţie de carte, prezentări de reviste, lecturi şi lansări. La ora 12,30, va avea loc decernarea Premiului „Cartea Anului”, oferit de Primăria Tg. Bujor, şi Premiul pentru Manuscris, oferit de Universitatea „Apollonia”, apoi participanţii la festival vor vizita Casa Memorială "Grigore Hagiu". Va urma o întâlnire cu elevii, care vor susţine un mic spectacol, şi profesorii de la Şcoala Gimnazială „Grigore Hagiu”, unde va fi lansat volumul poetului bujorean dispărut. Vor fi decernate şi diplomele „Prietenii lui Grig”. Seara se va încheia la Galaţi, unde, de la ora 18,00, la Librăria „Donaris”, vor lansa cărţi scriitorii Mihaela Albu şi Dan Anghelescu.

Duminică, de la ora 9,00, în Galaţi, la Casa Cuza, va avea loc Colocviul „Generaţia ´60” - în amintirea contemporanilor”, se va recita, apoi va avea loc decernarea premiilor pentru poezie oferite de reviste literare din ţară. Urmează, în final, un „pelerinaj cultural” prin oraş.        

Citit 1801 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.