EXPOZIȚII ANIVERSARE/ Brâncuşi, omagiat la Biblioteca ”V.A. Urechia” şi la filiale
Foto: În foto, Brâncuşi la 29 de ani, la Paris (1905)

EXPOZIȚII ANIVERSARE/ Brâncuşi, omagiat la Biblioteca ”V.A. Urechia” şi la filiale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Anul Brâncuşi şi Ziua Brâncuşi (19 februarie) sunt marcate şi la Biblioteca „V. A. Urechia”, cu o expoziţie specială deschisă, până la sfârşitul lunii, în foaier, unde sunt expuse numeroase lucrări publicate de-a lungul anilor de exegeţi ai celebrului sculptor, de talie mondială.

Constantin Brâncuşi (19.02.1876, Hobiţa, Gorj - 16.03.1957, Paris) este inovatorul sculpturii moderne şi „a avut o contribuţie covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană şi a fost ales membru postum al Academiei Române. Sărutul, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Rugăciunea, Muza Adormită, Pasărea Măiastră, Domnişoara Pogany, sau Faţǎ de Copil sunt câteva din cele mai importante şi mai cunoscute opere din creaţia sa”, spun organizatorii.

Biblioteca a marcat astfel împlinirea a 140 de ani de la naşterea sculptorului printr-o serie de expoziţii de documente şi la filialele ei, unde au fost deschise câteva zile: la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, din Micro 39, şi  la Filiala nr. 1 „Costache Negri” din Ţiglina.

În foto: Brâncuşi în atelier și Brâncuşi, călătorul

Citit 1041 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.