MENȚINEREA PĂCII, subiect global. Reprezentant al Ambasadei SUA, în vizită la Colegiului Naţional „Costache Negri”
Foto: Foto Ruxandra Podlisnic

MENȚINEREA PĂCII, subiect global. Reprezentant al Ambasadei SUA, în vizită la Colegiului Naţional „Costache Negri”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urma înfiinţării „Clubului de Pace” de la Galaţi, reprezentat de câţiva elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Costache Negri”, tot mai mulţi oficiali păşesc pragul acestei instituţii de învăţământ. Clubul de Pace sau „CNCN Peacebuilding Club” a intrat şi în vizorul Ambasadei Statelor Unite de la Bucureşti. Drept urmare, ataşatul cultural al Ambasadei  SUA, Marjorie Stern, a venit într-o vizită la Galaţi, joi, 25 februarie, pentru a interacţiona cu membrii clubului. Reprezentanta Ambasadei SUA a fost întâmpinată cu pâine şi sare, dar şi cu dansuri tradiţionale româneşti. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat şi Isabela Alexandrescu, coordonator de programe culturale la Ambasada SUA de la Bucureşti, cât şi Octavian Pătraşcu, inspector ISJ Galaţi.

Ataşatul cultural, Marjorie Stern, impresionată de numărul mare al elevilor prezenţi la dezbateri, a declarat că îşi doreşte să se stabilească o bună colaborare între CNCN şi Ambasada SUA de la Bucureşti. Totodată, a încurajat elevii să se implice în programele dezvoltate de instituţiile din învăţământ din SUA, pentru studenţii străini, printre care Benjamin Franklin Summer Institutes Program şi Flex Program.

„CNCN Peacebuilding Club este o bună platformă atât pentru Ambasada SUA, cât şi pentru viitorul României. Ne-am dori ca, în primul rând, elevii să ne dea nouă câteva sugestii cum i-am putea susţine. Noi căutăm liderii de mâine, care să vină la noi şi să ne spună că şi-ar dori întâlniri cu reprezentanţii Ambasadei SUA de la Bucureşti. Totodată, consider că astfel de iniţiative sunt binevenite oriunde, subiectul atins fiind unul global. Trebuie să învăţăm să începem cu lucruri mici, pentru rezultate mari”, a precizat Marjorie Stern.

Deschiderea oficială a „CNCN Peacebuilding Club” a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, la iniţiativa Biancăi Drujescu, o elevă de doar 14 ani. Clubul este coordonat de profesoara Liliana Darso şi susţinut de directoarea CNCN, Andra Ionescu. „Noi ne-am propus să schimbăm ceva şi am înfiinţat CNCN Peacebuilding Club cu copiii noştri. Ne  dorim să creştem ca o şcoală de învăţare continuă, de experţi în transformare, atât la nivel local, naţional, cât şi internaţional”, a explicat Andra Ionescu. În acelaşi timp, directoarea a precizat că acest club îşi doreşte să se afilieze Institutului de Pace de la Washington.

Citit 3830 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2016 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.