Un proiect simplu, dar cu un impact uriaş/ Lecţie de toleranţă pe care Galaţiul o dă lumii

Un proiect simplu, dar cu un impact uriaş/ Lecţie de toleranţă pe care Galaţiul o dă lumii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

22 – 29 Februarie a fost, pentru studenţii străini din anul pregătitor de limba română de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, “Săptămăna Bucătăriei Internaţionale”.

Fiecare grup etnic a venit cu bucate tradiţionale, iar prezentarea tuturor reţetelor s-a făcut în limba română, acesta fiind, de altfel, şi unul dintre scopurile proiectului. Aceste zile de comunicare internaţională, când sala de curs a devenit un fel de Turn Babel cultural, ne-au oferit prilejul fiecăruia dintre noi să prezentăm ce are mai bună ţara noastră de origine, mâncarea, tradiţiile şi muzica.

Prezentarea mâncărurilor tradiţionale, precum cavârma, pastiţio, galaktobureko sau fasole bătută, ne-a făcut să înţelegem cât de asemănătoare sunt mâncărurile noastre, chiar dacă au nume diferite.

“Săptămăna Bucătăriei Internaţionale” nu ne-a învăţat doar care este mâncarea preferată a ucrainienilor, cea mai gustoasă mâncare a turcilor, cea mai iubită băutură a Greciei sau ce nu au voie să mănânce colegii noştri musulmani, ci a fost o săptămână intensă de lecţii valoroase despre pace, toleranţă, coexistenţă şi ospitalitate.

Cu toate că, pentru acest proiect, a cărui idee îi aparţine doamnei conf. dr. Gina Necula şi care se află la a patra ediţie, nu se primesc note, el s-a dovedit a fi foarte important pentru o grupă multietnică, ajutându-ne să ne înţelegem mai bine unii pe alţii, dar şi obiceiurile ţării unde am venit să studiem.

Citit 3493 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 12:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.