EXPOZIȚIE în memoria sculptorului Sergiu Dumitrescu

EXPOZIȚIE în memoria sculptorului Sergiu Dumitrescu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis ca sala temporară de expoziţii a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Galaţi să poarte numele regretatului om de cultură gălăţean Sergiu Dumitrescu.

Vineri, la 40 de zile de la decesul acestuia, cu începere de la ora 12,00, se va vernisa aici o expoziţie intitulată „In Memoriam Sergiu Dumitrescu”, realizată de Muzeul de Artă Vizuală, în colaborare cu Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine şi cu Centrul Cultural "Dunărea de Jos". Vor fi expuse lucrări de sculptură şi pictură ale artistului, din colecţii muzeale şi private.

Sergiu Dumitrescu s-a stins pe 1 februarie, în urma unui stop cardiac.

A fost absolvent al Liceului "Vasile Alecsandri" şi al Facultăţii de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Din 1991, era membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A lucrat ca metodist şi profesor şi a devenit consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional şi Centrul Cultural “Dunărea de Jos”. Sergiu Dumitrescu a realizat şi troiţa Sfânta Sofia, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, în amintirea bisericii Sfânta Sofia, demolată de comunişti. Lucrările sale au fost expuse în ţară şi străinătate, iar bună parte au fost şi premiate.

Citit 1078 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.