Prima ediţia a proiectului ”Domnească 61 Poezie”, încununată cu succes (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Ruxandra Podlisnic

Prima ediţia a proiectului ”Domnească 61 Poezie”, încununată cu succes (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De Ziua Mondială a Poeziei, luni, 21 martie, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a fost locul în care publicul s-a întâlnit cu lecturi grozave, recitaluri muzicale, lansări de carte şi cu reputaţi scriitori ai Galaţiului. Reprezentanţii Centrului Cultural au organizat prima ediţia a târgului de carte şi poezie, „Domnească 61 Poezie”.

„În fiecare an, pe 21 martie, sărbătorim Ziua Internaţională a Poeziei, iar de cinci ani, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” derulează proiecte inedite. După cum spunea o poetă (n.r. Angela Marinescu), totul este poezie, dacă te pricepi să vezi”, a precizat Florina Zaharia, directoarea interimară a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. 

În cadrul evenimentului, publicul a putut să-şi aleagă cărţi, dintre cele donate de editurile „Axis Libri”, „Sinteze” şi „Centrul Cultural Dunărea de Jos”. Mai mult, participanţii şi-au împărtăşit gândurile şi versurile pe câteva panouri.

Nu au lipsit de la târgul de carte scriitoarea Angela Baciu, care şi-a prezentat ultimele două cărţi publicate: „Despre cum nu am o ratat şi literatură grozavă” şi „4 zile cu Nora”, tânăra poetă Denisa Lepădatu şi poetul gălăţean Petre Rău. Printre momentele culturale inedite s-a numărat şi lansarea de carte „Coffin blues”, de Stela Iorga, prezentată de scriitorul Victor Cilincă. Recitalurile muzicale au fost susţinute de formaţia, dar şi de profesorii Şcolii de Arte - Viorica State şi Mihai Susma.

Totodată, proiectul „Domnească 61 Poezie” a fost apreciat şi de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa. „Mulţi dintre locuitorii urbei ar putea crede că ţara arde şi baba se pieptănă, pentru că vorbim acum de poezie, când ţara are probleme grele. Vorbim de poezie tocmai pentru că ţara are probleme grele. Poezia, ca şi tot frumosul, este o formă de împlinire, atât a individului, cât şi a naţionalului. Mă bucur că Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Biblioteca „V. A. Urechia” reuşesc să menţină interesul tinerilor pentru cuvântul românesc scris”, a menţionat preşedintele CJ Galaţi.

Citit 987 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2016 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.