Ce FILME rulează în acest WEEKEND la Muzeul de Artă Vizuală din Galați

Ce FILME rulează în acest WEEKEND la Muzeul de Artă Vizuală din Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După proiecţia de ieri, 25 martie, continuă, azi şi mâine, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, cu intrarea liberă, "CinePolska” - o mică gală a filmului polonez turnat în 2014, în organizarea Institutului Polonez Bucureşti, Asociaţia Cineaştilor din Polonia, cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică, în colaborare cu muzeul nostru. Cu subtitrare în limba română.

Azi, 26 martie, în filmul „Cetăţeanul” (100 min.), al regizorului Jerzy Stuhr, cunoscut actor şi regizor, film comparat cu o „ciocolata amară”, realizatorul râde de mitologia istorică a Poloniei ultimilor 50 de ani. Filmul a obţinut anul trecut două premii la Festivalul Internaţional de Film Comedy din Cluj: pentru Cel mai bun film şi pentru Cel mai bun scenariu şi,  la festivalul de film din Gdynia - premiul special pentru curajul de fi a abordat teme dificile. Subiectul: Jan Bratek este implicat într-un accident tragic în faţa televiziunii poloneze chiar înainte să sosească preşedintele şi, cât este resuscitat, halucinează, retrăindu-şi viaţa trecută prin sisteme politice diferite. „Jerzy Stuhr râde de toţi. De cei de dreapta şi de cei de stânga. De biserică şi de laici. De Securitate şi de Solidaritatea. De carierişti şi de combinatori”.

Duminică, 27 martie, vom vedea „una dintre cele mai importante superproducţii poloneze din ultimii ani”: pelicula „Varşovia 44” (122 min.) - povestea tinerei generaţii din vremea ocupaţiei naziste şi a Revoltei din Varşovia din ´44. Regizorul de numai 34 de ani se măsoară şi cu un film clasic pe aceeaşi temă: „Canalul”, al Andrzej Wajda. „Filmul lui Komasa se adresează publicului tânăr de astăzi şi vorbeşte despre eroismul tinerilor din trecut, folosind un limbaj, o imagine şi o muzică familiară spectatorului contemporan.” Poveşti reale!

Citit 1480 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.