SUCCES gălăţean de zile mari în Capitală. ALEXANDRU JULA şi-a lansat albumul într-o mare de FANI (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Victor Cilincă

SUCCES gălăţean de zile mari în Capitală. ALEXANDRU JULA şi-a lansat albumul într-o mare de FANI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Centrul Capitalei, pe Calea Victoriei, marţi seară, la Magazinul Muzica, lansau albume maestrul gălăţean Alexandru Jula şi remarcabila interpretă Stela Enache. Greu de trecut  prin publicul foarte numeros, cu seniori emoţionaţi, dar şi mulţi tineri melomani vizibil luminoşi: vreo 200 de suflete. Să vă povestesc despre lansarea albumului Jula, care poartă acelaşi titlu cu cartea biografică dedicată maestrului de profesoara, producătoarea tv şi jurnalista Oana Georgescu (volum scos la Editura PRO Universitaria, Bucureşti lansat tot acum), dar şi concertul itinerant: “Alexandru Jula – Ultimul romantic”. Jula rămâne, cu încăpăţânare, romantic, chiar şi în vremuri crâncene şi se pare că mai avem multă nevoie de romantism…

“Adevăraţii artişti din România îşi păstrează publicul. N-am mai văzut atâta lume de ani de zile!”, observa la microfon Titus Andrei, realizatorul emblematic de la Radio România, legendarul şef al redacţiei radio de muzică uşoară. Am aflat şi că omul-radio a cerut special învoire ca să iasă din spital numai pentru acest eveniment.

Gălăţeanul care dă bine pentru… capitală!

Un miniconcert Jula, laudatio, flori de la doamne şi domnişoare şi o sesiune nesfârşită de autografe pe carte şi CD-ul scos la Eurostar, casa de discuri cu multe nume celebre lansate în ultimul an şi jumătate – am văzut mulţi care au cumpărat şi câte trei-patru CD-uri, un interes uimitor! Seara, la postul tv la care gălăţeanul a fost invitat, s-au primit mai multe telefoane în direct, voci emoţionate, majoritatea prezente şi la lansare. Octavian Ursulescu l-a prezentat pe gălăţeanul ardelean cu „o viaţă extraordinară”, ca fiind artistul cu peste 30 de albume, cu mii de spectacole în ţară, pe care „publicul bucureştean nu l-a uitat!”

Titus Andrei a ţinut să-şi amintească: „Vreau să vă spun că Jula este artistul pe care l-am văzut pe o scenă pentru prima oară în viaţa mea; eram elevi la Galaţi, când am văzut un artist cu adevărat pe scenă! El era Alexandru Jula, se lansa la radio, parcă prin ´62, şi de atunci mi-a rămas artistul în suflet şi l-am păstrat aşa până am intrat în radio şi cât am dus această meserie”. „Mă bucur de aceste lansări prin care Eurostar readuce Magazinul Muzica în atenţia publicului”, declara Octavian Ursulescu, cel mai mare şi mai cunoscut prezentator român de televiziune şi de mari spectacole, amfitrionul serii. Acesta a prezentat lansarea gălăţeanului şi un prim dublu album Florin Bogardo, în interpretarea Stelei Enache. Au fost de faţă la dubla lansare nume mari din showbiz, precum compozitorul Zsolt Kerestely, interpreţii Silvia Dumitrescu, Aurel Moga, Ileana Şipoteanu, Dorin Anastasiu, Marian Spânoche, realizatoarea tv Ioana Bogdan, prezentatoarea Geanina Corondan, actriţa Olga Delia Mateescu, poeta Ioana Diaconescu şi mulţi alţii. Ba chiar, l-a onorat pe maestru şi Silviu Ponoran, primarul venit tocmai din Zlatna –  "Târgul de aur”, judeţul Alba. Primar din ´90 care, copil fiind, se juca pe holurile Teatrului „N. Leonard”, căci era fiul secretarului literar de atunci, muzicianul Valer Ponoran; acum, primarul a dansat în timp ce maestrul Jula cânta celebrul, din ´68, „Soţia prietenului meu”, cerută de fani după jumătate de secol. Dar albumul lansat are numai cântece recente, multe nou nouţe. În total, 17. CD-ul poate fi testat şi pe youtube.

Din 10 aprilie, neobositul artist tânăr octogenar (dar cu cât efort fizic şi dăruire o face, singur ştie!) Jula, va întreprinde, alături de alţi cunoscuţi artişti români, prieteni, un turneu la Râmnicu Sărat, Piatra Neamţ şi Roman.

Cea mai emoţionantă pentru artist a fost însă invitaţia de a fi pe 21 aprilie din nou cap de afiş la Teatrul de Comedie „Constantin Tănase” Bucureşti.

Citit 1384 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.