Ce puteţi vedea la FESTIVALUL GULLIVER, vineri şi sâmbătă

Ce puteţi vedea la FESTIVALUL GULLIVER, vineri şi sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 20 mai

De la ora 10,00, Teatrul Ţăndărică, Bucureşti, va juca în Sala Mare - "Muzicanţii din Bremen", iar de la ora 11,30, Teatrul Municipal, Chişinău va participa la festival cu - "Magic Marionettes", în Sala Studio. "Şcoala lui Habarnam" este piesa pe care o vor prezenta păpuşarii de la  Teatrul "Guguţă", Chişinău, Sala Mare, de la ora 13,00. La ora 18,00 studenţii de la UNATC, Bucureşti vor juca În "Frumoasa şi  Bestia", la Sala Studio.

Tot de la ora 18,00, va începe şi ultima seară de distracţie în aer liber, în Grădina Publică. Teatrul Municipal din Chişinău vă invită la "Marionettes Show".

De la ora 19,00 va fi "Mystery Magic Show" cu Teatrul de Magie "Andrei Teaşcă", Bucureşti, în Sala Mare., un spectacol în care iluzionismul se întâlneşte cu muzica, dansul, teatrul şi pantomima.

Sâmbătă, 21 mai

De la ora 10,00, va urca din nou pe scenă Teatrul "Ţăndărică", Bucureşti,  cu spectacolul "Eu, Oblio", în Sala Mare. De la 11,30, sunteţi invitaţi să vizionaţi cea de-a doua piesă  3 D din festival "O mie şi una de frontiere", jucată de artiştii de la Teatrul "Regina Maria", Oradea, în Sala Studio.

Festivitatea de premiere a fost programată pentru ora 19,00, după care va urma spectacolul adus la Galaţi de Teatrul Bulandra din Bucureşti - "Meşteşugul vieţii", în regia lui Felix Alexa. Piesa va fi "condimentată" cu melodii compuse de Ada Milea. Protagonişti vor fi  doi actori foarte cunoscuţi, Dana Dogaru şi Răzvan Vasilescu.

"Meşteşugul vieţii", una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare. După o viaţă trăită împreună, cei doi au revelaţia profundă a nefericirii. Spectacolul lui Felix Alexa creează un echilibru perfect între umor şi tragic, scoţând la iveală latura crudă şi cinică, comică şi burlescă a universului lui Levin. E un spectacol simplu şi convingător. E profund dur, dar adevărat. Este o mostră despre cum să cugeţi asupra existenţei. Nu sunt oferite răspunsuri, dar te copleşesc întrebările.

Citit 1043 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.