Galaţiul anului 2016, cucerit de atmosfera secolului trecut/ File de istorie vie, "răsfoite" în Grădina Publică

Galaţiul anului 2016, cucerit de atmosfera secolului trecut/ File de istorie vie, "răsfoite" în Grădina Publică

Foto: Sonia Baciu, George Nica, Doru Daniel
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Doamne din înalta societate, îmbrăcate în ţinute rafinate, ofiţeri, soldaţi, domni cu joben şi monoclu, muzică de epocă, diferite comunităţi etnice, regele Ferdinand, regina Maria şi prim-ministrul Brătianu s-au plimbat, recent, în Grădina Publica de la Galaţi.
Datorită evenimentului „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altă dată”, organizat, al doilea an consecutiv, de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional din Galaţi, gălăţenii au trăit o reîntoarcere timp, mai exact, în perioada anilor 1916-1920. Filele de istorie vie şi amintirea vremurilor trecute au adunat un număr impresionant de spectatori, cum nu s-a mai văzut demult la evenimentele culturale din Galaţi.
„Anul acesta se împlinesc o sută de ani de la intrarea României în război, pentru făurirea României Mari, pentru eliberarea fraţilor de peste munţi. De aceea, am zis că anul acesta vom face o sărbătoare şi o reîntoarcere în timp”, a declarat Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.
În cadrul memorabilului eveniment, a fost simulată o bătălie din Primul Război Mondial, soldaţii purtând uniforme specifice perioadei respective, iar regele Ferdinand şi-a făcut apariţia glorios, anunţând intrarea României în război. Momentele artistice au fost asigurate de comunităţile etnice din România, astfel evocându-se relaţia de fraternitate pe care o aveau acestea cu românii, într-un moment important din istoria ţării noastre.

Citit 1311 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2016 09:32

1 comentariu

 • postat de o visătoare Sâmbătă, 28 Mai 2016 08:34 109.103.173.*** Link la comentariu
  0
  1

  FRUMOS! ROMANTIC! PARFUMAT! PUDRAT! ELEGANT!
  Felicitări organizatorilor!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.