LAURI NAȚIONALI. Iulian Hilerim, pe podium la ”Sfinxul de aur”

LAURI NAȚIONALI. Iulian Hilerim, pe podium la ”Sfinxul de aur”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Micul gălăţean Iulian Hilerin (10 ani) a adus din nou acasă lauri de la un concurs naţional: Locul II la categoria Junior (9-10 ani), în secţiunea Interpretare muzică pop internaţională, din cadrul Festivalului "Sfinxul de aur".

Desfăşurat pe 12 şi 13 august, concursul naţional a fost organizat de Asociaţia Culturală Belle Arti, în parteneriat cu Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” din această localitate, sub patronajul primarului Emanoil Savin. Preşedintele juriului a fost compozitorul Andrei Kerestely. Din juriu au mai făcut parte nume apreciate ale muzicii uşoare româneşti: compozitorul Jolt Kerestely, compozitorul şi dirijorul Ionel Tudor, poeta şi textiera Andreea Andrei, muzicianul şi actorul Ciro de Luca, preşedinta Asociaţiei culturale "Music Factory", Geta Nicolae, Constantin Spurcaciu, director al Centrului Cultural „Aurel Stroe”, muzicianul italian Marcello Battaglia, muzicianul şi compozitorul Adrian Romcescu şi „minivedetele” Alessandra şi Cătălina (ultimele jurizând Trofeul "Fair Play Kids").

Multipremiat, micul interpret gălăţean a obţinut recent chiar şi recunoaştere internaţională: în luna iunie, Iulian Hilerin s-a clasat al cincilea la un festival internaţional de muzică uşoară pentru copii, desfăşurat în Bulgaria.

Diplomă şi pentru profesoara Emilia Savu

Deşi nu a putut fi prezentă la concursul la care elevul său a urcat pe podium, profesoara de canto şi muzică uşoară Emilia Savu, de la  Şcoala de Artă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a primit o diplomă. Acum câteva zile, Iulian, „puiuţul” doamnei profesoare, a venit special să îi înmâneze dovada aprecierii unor specialişti unul şi unul. Cunoscută solistă, până de curând, a Teatrului Muzical, doamna Savu a fost recompensată astfel de juriul de la Buşteni, impresionat de prestaţia lui Iulian, cu premiul „Profesorul meu e cel mai tare”. Dat fiind că, dintre zecile de profesori care şi-au trimis elevii în competiţie, numai trei au fost recompensaţi cu această diplomă de recunoaştere a calităţii de dascăl muzical, şi premiul obţinut de Iulian devine mai important!

Citit 2574 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.