O mică gălăţeancă, PREMIATĂ în festival internaţional. Cum au adus-o pe LORENA ENACHE cu limuzina, ca la Oscar

O mică gălăţeancă, PREMIATĂ în festival internaţional. Cum au adus-o pe LORENA ENACHE cu limuzina, ca la Oscar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Lorena Nicola Enache, o fetiţă talentată, de numai 11 ani, din Galaţi, a cucerit recent Trofeul categoriei sale de vârstă la Festivalul Internaţional “Music For Kids” de la Iaşi. Competiţia s-a desfăşurat între 11 şi 14 august, chiar în faţa Palatului Culturii, în aer liber, pe esplanada Grădinii Palas, pe o scenă uriaşă. Elevă a profesoarei Adina Lazăr, de la Şcoala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, profesoară, dar în acelaşi timp şi o iubită solistă a Teatrului Muzical, micuţa a avut alături 62 de concurenţi, veniţi de peste mări şi (zece!) ţări: SUA, Marea Britanie, Elveţia, Italia, Malta, Bulgaria, Republica Moldova, Lituania, Serbia şi România. Festivalul a avut un juriu internaţional. Ca paranteză - anul acesta, festivalul a avut (e singurul festival din Europa care a introdus aceasta secţiune) şi operă. De remarcat şi prezenţa pe scenă a vedetei de muzică uşoară Aurelian Temişan, unul dintre prezentatori.

După un an de preselecţii

Selecţia concurenţilor a durat un an întreg, fiecare trecând prin două astfel de examene eliminatorii, susţinând audiţii de preselecţie, în trei locuri din ţară. La Iaşi - pentru copiii înscrişi din Republica Moldova, la Piatra Neamţ - pentru micii concurenţi din nord-estul ţării, respectiv, la  Bucureşti - pentru toată  zona din sud. Miza a fost mare, deci concurenţa, acerbă: câştigătorul Marelui Trofeu al festivalului urmând să primească şansa participării, gratuit, anul viitor, la World Championships of Performing Arts. din Long Beach, SUA.

Interpretă de la trei ani

Lorena are deja foarte multe premii la activ, precum Premiul I (pe atunci la grupa 9-10 ani) la Festivalul „Internaţional Top Hits” de la Ploieşti, în martie anul trecut, Locul II, în ianuarie, la Festivalul naţional de muzică pop pentru copii „Prichindelul Cântăcios”, de la Bucureşti, al Asociaţiei Culturale Belle Arti şi multe altele.

Profesoară pentru elevi de toate vârstele

Lorena se numără printre elevii profesoarei Lazăr - copii cu vârste între 6 şi 12 ani, dar şi adolescenţi,  tineri „şi nu numai”. „Lorena studiază canto de trei ani şi a acumulat până acum multe premii, în ultimii doi ani mai mult premii întâi şi trofee. Recent a obţinut Premiul I la festivalul ”Ceata lui Piţigoi”, desfăşurat la Galaţi. Munceşte foarte mult, e foarte pasionată de ceea ce face şi perseverentă. Ultimul trofeu şi cel mai important este cel de la Iaşi”, ne-a spus profesoara. Într-adevăr, elevă silitoare la Şcoala Gimnazială Nr. 12, Galaţi răspundea aşa la un moment dat pe facebook unei întrebări privind agenda ei: „teme multe + 3 teste româna+mate+franceza”.

„Organizarea festivalului a fost excelentă, cu stil, a existat o paradă a costumelor populare, un cockteil de deschidere a festivalului, iar în ultima seara copiii au fost aduşi la scenă cu limuzina, astfel ca s-au simţit ca adevărate staruri”, mai relatează profesoara.

„Sunt foarte mândră de elevii mei, muncesc foarte mult cu ei, lucrul cu copiii nu e uşor, dar satisfacţiile sufleteşti sunt foarte mari”. Solistă şi actriţă la Teatrul Muzical "N. Leonard”, Adina Lazăr şi-a găsit o vocaţie şi în învăţământul de artă. Predă din 2013, ca profesor de canto şi muzică uşoară la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”: „Îmi place foarte mult şi îmi aduce mari satisfacţii. Sunt foarte bucuroasă atunci când o absolventă de-a mea este admisa la Liceul de Artă sau cucereşte premii importante şi ajunge să cânte la televiziuni naţionale.”

Citit 4220 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.