Începe Festivalul de Teatru Independent "Butterffly Effect ITF"/ Actori din ţară şi din străinătate, la Galaţi
Foto: Centrul de Teatru Educaţional Bucureşti

Începe Festivalul de Teatru Independent "Butterffly Effect ITF"/ Actori din ţară şi din străinătate, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În acest an, Festivalul de Teatru Independent „Butterffly Effect ITF” a ajuns la a doua ediţie şi aduce la Galaţi 17 spectacole ale câtorva trupe naţionale şi internaţionale. Publicul va putea viziona piesele de teatru în perioada 5-11 septembrie, în mai multe locuri din oraş. Organizatorii evenimentului sunt „Social Act Theatre”, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi Primăria Galaţi.

Luni, primele spectacole

Primul spectacol din cadrul festivalului va fi susţinut de Studio Act din Oradea. Actorii vor urca luni, 5 septembrie, începând cu ora 18,00, pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”, unde vor prezenta piesa „Reason to be pretty” ("Motiv pentru a fi drăguţ") de Neil Labute. Regia este semnată de Radu Andrei Horghidan.

În aceeaşi zi, la ora 20,30, în Sala Studio a Teatrul Dramatic, actorii de la Centrul de Teatru Educaţional „Replika” din Bucureşti vor juca „Amintiri din epoca de şcoală”, de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol.

Seara de festival se va încheia la Teatris, la ora 22.30, cu un concert susţinut de Trio Zamfirescu şi Adrian Nour.

Actori din Bucureşti şi Cluj

Marţi, 6 septembrie, actorii de la Bucureşti vor prezenta, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical, spectacolul „Ce-am fi, dac-am şti - Feerie politică protestatară”. Coordonatorii proiectului sunt Ionuţ Sociu şi David Schartz.

De la ora 20,00, în Sala Studio de la Teatrul Dramatic, publicul va viziona un spectacol în limba maghiară, susţinut de actori din Cluj - trupa Varoterem Projekt, după cartea „In the Realm of Hungry Ghosts” ("Pe tărâmul fantomelor înfometate").

La ora 22,30, festivalul se va muta în Teatris, unde se va juca piesa „BOX FM”, de Radu Iacoban.

Miercuri, trei piese de teatru 

Miercuri, 7 septembrie, de la ora 18,00, la Teatrul Muzical se va juca „În viitorul apropiat”, de Petro Ionescu, în regia lui Cristian Ban.

La ora 20,00, în Sala Studio de la Teatrul Dramatic, actorii de la Asociaţia „Arte Dell Anima” din Bucureşti vor prezenta spectacolul „Copii răi”.

În cele din urmă, „Replika” din Bucureşti va juca, începând cu ora 21,30, „Voi n-aţi văzut nimic”, în Ethos Cafe&Dolce.

Spectacol în limba maghiară 

Joi, 8 septembrie, la ora 18,00, în Ethos Cafe&Dolce, actorii din Cluj vor juca „Istoria subiectivă a fragilităţii”, de Ana Cucu Popescu, în regia Oliviei Grecea.

Mai târziu, la ora 20,00, gălăţenii sunt aşteptaţi în sala Studio a Teatrului Dramatic, unde trupa din Sf. Gheorghe va juca un spectacol în limba maghiară.

Ultimul spectacol din această zi va fi "Monoloagele vaginului" de Eve Ensler, jucat de Electric Theatre, din Timişoara, la ora 22,00, în Teatris.

Program variat, vineri şi sâmbătă

Următoarea zi, vineri, 9 septembrie, "Replika&Arena" de la Bucureşti va urca, la ora 18,00, pe scena Teatrului Muzical, urmând ca de la ora 19,30, o trupă din Belgrad să prezinte un spectacol în limba sârbă, în Sala Studio a Teatrului Dramatic.

La ora 21,30, în Ethos, se joacă piesa „Nu cred că o să-mi treacă vreodată”, în interpretarea trupei din Cluj. 

Tot vineri, la ora 23,00, publicul este aşteptat în Teatris, pentru a viziona piesa „Variaţiuni şi invenţiuni”, în regia Ancuţei Petre şi a lui Emilian Marnea.

Sâmbătă, 10 septembrie, se va juca un singur spectacol. Este vorba despre „Maro”, pus în scenă de Teatrul „Yorik” din Tg. Mureş. Actorii îl vor juca la ora 18,00, la Teatrul Muzical.

Duminică, festivitatea de premiere 

Festivalul se va încheia duminică, 11 septembrie. La ora 18,00, Teatrul „Act” din Bucureşti va juca „Omul pernă”.

Festivitatea de premiere va avea loc în Teatris, la ora 21,00, unde "Xperience&Cristiva Vasopol" vor susţine un concert.

Directorul festivalului este Teodor Niţă, iar director artistic este Radu Andrei Horghidan.

Preţul biletului la un spectacol este de 21,6 lei. Preţul este redus pentru elevi, studenţi pensionari şi grupuri, la 10,8 lei. Abonamentul la toate spectacolele costă 194,4 lei. Biletele se vor pune în vânzare la casieriile Teatrului Muzical şi Teatrului Dramatic, la Teatris şi Ethos.

Citit 1230 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.