FESTIVALUL GULLIVER se încheie | Gala premiilor şi două spectacole

FESTIVALUL GULLIVER se încheie | Gala premiilor şi două spectacole
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începută luni, 15 mai, ediţia aniversară, a 25-a, a Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver” a adus 30 de spectacole pentru întreaga familie şi trupe vestite din România, Germania, Spania, Israel, Bulgaria şi Ucraina, regizori şi actori mari, poveşti nemuritoare, spectacole chiar pentru toate vârstele şi buzunarele, unele gratuite.

Astăzi dimineaţă, de la ora 10,00 (Sala Mare), un spectacol pentru copiii de peste patru ani, piesa celui mai jucat dramaturg român în lume, Matei Vişniec, “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” (60 min.), montat de un teatru redutabil în branşă: Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" -  Bucureşti.

Chiar autorul superbului text mărturisea că este “o piesă specială, cred că am scris-o pentru toate aceste “fiinţe” legitime care îşi au rezidenţă biologică, legală şi nostalgică, în mine”. Pe Teatral.ro găsim despre piesă: “un poem plin de tandreţe, de candoare, de sensibilitate care vorbeşte despre prietenie, întrajutorare, tristeţe, bucurie, speranţă. Omul de zăpadă simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul şi porneşte într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Pe drum se întâlneşte cu o serie de animale, cărora le dă din “accesoriile” cu care l-au înzestrat copii în schimbul ajutorului lor de a ajunge în Ţara Soarelui Răsăre. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere pentru prietenii lui ajutor.”

Diseară: după premiere, comedia lui Mălăele!

Gala de premiere care va recompensa excelenţa în regie, joc actoricesc, scenografie, va fi urmată astă-seară, de la ora 19,00 (Sala Mare), de spectacolul “La Pulce”, al Teatrul de Comedie Bucureşti (1h 45 min. fără pauză), pentru publicul cu vârsta de peste 16 ani.

Titlu românesc “de sezon” pentru “Puricele în ureche”, al celebrului dramaturg francez Georges Feydeau (1862 - 1921), tare-n farse şi vodeviluri în vogă pe timpul lui La Belle Epoque, dar încă tinere, e jucat de atunci încontinuu. În regia ingeniosului Horaţiu Mălăele, care a realizat şi traducerea, cu nume foarte iubite în distribuţie: Ştefan Bănică, Emilia Popescu; Valentin Teodosiu, George Ivaşcu şi alţii. Comedie erotică pariziană: Raymonde se îndoieşte de fidelitatea soţului său Victor şi îl pune la încercare, trimiţându-i o scrisoare-cârlig ca din partea unei admiratoare necunoscute şi, desigur, misterioase. Victor îşi trimite în schimb prietenul la întâlnire şi de aici neînţelegerile haioase se ţin lanţ, în ritm accelerat.

Citit 1993 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.