Aur, argint şi icoane

Aur, argint şi icoane
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În timpul recentei sale vizite la Galaţi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a fost însoţit de soţia sa, Adriana, şi de fiul lor, George, călător de numai trei anişori, „student” grupa pregătitoare la grădiniţă. La ieşirea de la Muzeul Casa Cuza, fascinat ca şi tatăl său de istorie, văzând soldaţi romani sau medievali în miniatură, puştiul s-a arătat încântat de o cutiuţă muzicală din lemn, care, cu capacul ridicat, cânta mecanic "Hora Unirii".

Absolvent de Geografie la Cambridge, diplomatul care a fost în Pakistan, Barbados, Italia etc. (misiunea din România e al şaselea său post) şi-a dorit de copil, când doar desena hărţi, să exploreze. La Galaţi, a fost condus şi în timp, de directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru: pe strada Gării, la clădirea unde a stat, în perioada interbelică, cu chirie, Consulatul Britanic. Apoi, în Lapidarium, oaspetele a luat notiţe şi a fotografiat  brăţări dacice, de peste un kilogram, fiecare, recuperate de la hoţi, puii de aur din Tezaurul Pietroasa, ori superbe icoane vechi de veac XVIII. Iar micuţul George nu s-a speriat de anticele schelete.

Ambasadorul a mai petrecut o dimineaţă la Galaţi, pentru o întâlnire cu studenţii Universităţii "Dunărea de Jos", cărora le-a vorbit despre istoria româno-britanică la Galaţi şi despre politici actuale, răspunzând întrebărilor. S-a întâlnit şi cu stafful universităţii: prorectorii Elena Mereuţă şi Ştefan Baltă, Silvius Stanciu - director Departament de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic, studenta Georgiana Doraşcu, preşedinta Ligii Studenţilor, Dinu Gându, organizator.        

Citit 668 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Mai 2017 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.