Clubul Lions a dus copiii din Lieşti la teatru

Clubul Lions a dus copiii din Lieşti la teatru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„V-a plăcut?” „Daaa!” „Vreţi să vă faceţi şi voi sirene sau peştişori?” Răspunde o jumătate de metru de băieţel, dar informat: „Nu vreau să fiu peştişor - în apă nu poţi să intri cu tableta!” Logic. Festivalul „Gulliver” producea în faţa Teatrului Dramatic aglomeraţie ca într-o gară europeană mare. O sută de copii străluceau alături de el sub soare, însoţiţi de dascăli prezenţi la spectacolul Teatrului „Căluţul de mare” din Constanţa, cu „Mica sirenă”. Copiii, de la grupa pregătitoare şi până la „seniorii” de-a IV-a, au venit, cu mai multe microbuze, tocmai de la Lieşti, din două şcoli de acolo. „Au fost nerăbdători, aşteptau de săptămâna trecută să ajungă la teatru”, mi-a mărturisit profesoara Selena Costea, de la Şcoala Gimnaziala Nr. 3. Organizatorul acestei "debarcări" la Dunăre a elevilor din Lieşti a fost Lions Club Galaţi, am aflat de la reprezentanta clubului de voluntariat gălăţean, dna Maria Mantu. Atenţia de care s-au bucurat micuţii lieşteni a avut în spate vrednicia voluntarilor din localitate, care s-au făcut remarcaţi de Lions. Acolo, o doamnă a deschis acasă un centru pentru copii cu dizabilităţi, alţi voluntari au adunat cărţi pentru o bibliotecă franceză, unde activează o formaţie de dansuri populare formată din copii.

Numele Lions din „Lions Clubs International”, cea mai mare organizaţie de servicii prin voluntariat din lume, vine însă de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” (Libertate, Inteligenţă, Siguranţa Naţiunilor Noastre). Este înfiinţată de Melvin Jones în 1917, la Chicago, având în prezent cluburi în peste 200 de ţări, cu peste 1.300.000 de membri. În România activează 53 de cluburi, cu peste 1.200 de voluntari. Mottoul organizaţiei este: “Noi servim”. Micuţii lieşteni au fost bucuroşi să fie serviţi cu poveste şi magie teatrală şi o călătorie într-un oraş mare.

Citit 1033 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2017 19:41

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Joi, 25 Mai 2017 16:46
  Bravo,bravo,foarte frumos,felicitari celor care au astfel de initiative,drumul catre o societate moderna,emancipata,include in mod obligatoriu formarea unei educatii alese pentru toti semenii...La varasta de 7-8ani,m-am indragostit si eu de teatru,si aceasta atat de frumoasa si nobila patima ma va insoti cat ma va milui cu zile MARELE CREATOR!iImi permitsa sugerez dascalilor mai tineri din LIESTI,cat si dein alte comune sa incurajeze si acolo,la dumnealor acasa initierea celor mici in fascinanta lume a teatrului,sa puna in scena mici piese pentru copii,sa organizeze vizionari ale unor spectacole ,sa invite artistii Teatrului ,,Gulliver ,,cat mai des cu putinta,idei sunt multe,ebtuziasm ,inteleg ca exista,SUCCES IN TOT CEEA CE VETI INTREPRINDE!!!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.