Gulliver. O călătorie 3D spre centrul Pământului

Gulliver. O călătorie 3D spre centrul Pământului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 28 mai, de la ora 10,30, Teatrul de păpuşi “Gulliver” propune celor mici şi însoţitorilor lor amatori de efecte speciale un spectacol 3D “Călătorie spre centrul Pământului”, după nemuritorul roman al lui Jules Verne, în regia unui vrăjitor al imaginii virtuale, Radu Dinulescu. Spectacolul, pentru copii cu vârsta de peste şase ani, se va juca la Sala Studio a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, în limita a 70 de locuri.

În luna martie, spectacolul a fost jucat, în deplasare, peste hotare, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Izmir International Puppet Days, cel mai important festival al teatrelor de păpuşi din Turcia.

Iată, pe scurt, şi povestea spectacolului: doi exploratori şi o călăuză încearcă să ajungă, prin craterul unui vulcan, direct în centrul Pământului care, în ciuda tuturor teoriilor ştiinţifice, este locuibil! “Un subiect pasionant, plin de posibilităţi, pentru un spectacol de teatru care îmbină tehnica cinematografului 3D cu poezia spectacolului viu, cu păpuşi şi obiecte. O experienţă unică, prima de acest gen din lume, un spectacol la modă care poate satisface gusturile tuturor generaţiilor.”

Cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg este cel care semnează animaţia 3D stereoscopică, realizarea filmului şi a coloanei sonore.

Păpuşile sunt construite de Vlad Tănase. Din distribuţie fac parte: Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru, Ramona Păuc. Vocea povestitorului aparţine actorului Marian Sterian.

Citit 1038 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2017 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.