Conferinţă. Gazetari şi scriitori, la război

Conferinţă. Gazetari şi scriitori, la război
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 26 mai, începând cu ora 11,00,  în Sala „Sergiu Dumitrescu” a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualității Creştine de la Dunărea de Jos, se va desfăşura ediţia a IX-a a Conferinţei internaţionale „Cultura şi presa în spaţiul european”, cu tema ediţiei: „Gazetari şi scriitori în tranşeele Marelui Război”. Organizatorii sunt Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Asociaţia Română de Istorie a Presei şi Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia”.

„Manifestarea extinde şi îmbogăţeşte aria tematică a conferinţelor organizate de către Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, începând din 2008 (Tradiţie şi modernitate în presa europeană, Mass media: identitate naţională vs. globalizare, Mass media: comunicare şi cultură, Mass media contemporană şi impactul globalizator al Internetului, De la manipulare la intoxicare în mass media, Istoria şi reprezentarea ei în media, Presa minorităţilor etnice din România), propunându-şi să analizeze, în acest an, dramele Primului Război Mondial, reflectate în articole de presă şi opera literară a gazetarilor şi scriitorilor aflaţi în tranşee, pentru a-şi servi patria”, ne informează organizatorii.

Conferinţa se adresează cadrelor didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, masteranzilor şi doctoranzilor, cercetătorilor ştiinţifici, bibliotecarilor, arhiviştilor, studenţilor, jurnaliştilor, tuturor celor interesaţi de această temă. O selecţie a lucrărilor va fi publicată în volum.

Conferinţa va continua mâine, cu o deplasare de documentare la Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja.        

Citit 845 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2017 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.