Expoziţie de Corneliu Drăgan-Târgovişte, la Muzeul de Artă

Expoziţie de Corneliu Drăgan-Târgovişte, la Muzeul de Artă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzeul de Artă Vizuală găzduieşte, până pe 2 iulie, o expoziţie cu totul şi cu totul specială: "Structuri urbane” - pictură, de Corneliu Drăgan-Târgovişte.

Un gen de pictură extrem de greu de practicat la acest nivel înalt de realism al imaginii, care cere stăpânirea construcţiei, iar tehnica acuarelei reclamă exactitate de microni, stăpânirea apei în echilibru: o singură tuşă poate compromite munca la întregul tablou. Impresionist, artistul bucureştean pictează în pete de lumină, în culori curate, strălucitoare, cu vibraţie ce dă farmec întregului. O bucurie pentru ochi şi suflet!

Corneliu Drăgan-Târgovişte a mai expus în muzeul gălăţean, ultima dată alături de alţi artişti, în cadrul expoziţiei "Pro Boholţ". E recunoscut la nivel naţional şi internaţional, iar din 2013 e membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham. A studiat pictura cu maestrul Horea Cucerzan şi desenul cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Are numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate, are lucrări în colecţii particulare şi de stat din România, Israel, Franţa, Germania, Turcia, Spania, Rusia, SUA, Elveţia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, China, Marea Britanie.        

Citit 3085 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.