Spectatorii gălăţeni au închis stagiunea teatrală mai devreme

Spectatorii gălăţeni au închis stagiunea teatrală mai devreme
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Spectacolul de succes "O noapte furtunoasă", de I. L. Caragiale, al Teatrului "Maşina de Vise" din Bucureşti, va fi reprogramat, am aflat de la iubitul actor Dan Tudor, regizorul piesei, căruia i-am solicitat duminică câteva date noi despre eveniment.

Se pare că sezonul estival a îndepărtat cu totul publicul din spaţiile închise, chiar şi din cele răcoroase... Gălăţenii au migrat la mare şi la munte, astfel că pentru un spectacol de mare succes până acum, programat să se joace mâine, nu s-a vândut niciun bilet!

"Am jucat şi pentru un spectator, dar acum este o trupă mare, care trebuie să facă atâta drum", îmi spunea, ieri, actorul şi regizorul spectacolului "O noapte furtunoasă", o propunere proaspătă la piesa lui Caragiale, cu o trupă a Teatrului "Maşina de Vise", din care fac parte cunoscuţi actori de la mai multe teatre de prestigiu. Este drept, nici n-a existat, ca în alte dăţi, o promovare de câteva luni a evenimentului. Păcat!

Spectacolul va fi reprogramat, probabil în toamnă, spune regizorul şi actorul, apreciat pe mari scene din ţară, Naţional, Comedie şi Odeon, dar şi în Anglia, Scoţia, Irlanda ori Serbia.

De cinci ori prezent pe scena gălăţeană, actorul, care îndrăgeşte oraşul nostru într-un fel aparte, cucerea, în 2002, în Festivalul naţional de comedie al Teatrului Dramatic "Fani Tardini", ca regizor, exact pentru acest aspectacol, însă în altă montare, cu actorii noştri gălăţeni, "Premiul pentru ingeniozitatea folosirii limbajului comic" (dar şi pentru alt spectaciol în aceeaşi regie, "Ofertă de serviciu", de Lia Bugnar), precum şi Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, atribuit regretatului actor şi director al Teatrului "Fani Tardini", Mihai Mihail. Din juriu făceau parte atunci Ion Lucian (preşedinte), Tamara Buciuceanu, Iurie Darie, Anca Pandrea şi Dan Basarab Nanu. De altfel, Dan Tudor mărturisea ieri: chiar întru această amintire dragă, a actorului Mihai Mihail, venea acum la Galaţi cu această trupă, cu actori cunoscuţi de la mari teatre de Capitală, precum Teatrul Naţional, Teatrul de Comedie, Metropolis, cu "un spectacol-vedetă". Pe care, sperăm, o vom aplauda la toamnă...

Citit 5021 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.