Copii gălăţeni premiaţi în Bulgaria

Copii gălăţeni premiaţi în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alte recunoaşteri, acum peste graniţă, pentru o cunoscută profesoară gălăţeancă de Muzică - Emilia Savu -  şi pentru micuţii săi elevi, de atâtea ori premianţi în festivaluri naţionale! Profesoara de canto Emilia Savu, de la Şcoala de Arte a Centrului Cultural “Dunărea de Jos” (CCDJ), a făcut parte, între 26 iunie şi 2 iulie, dintr-un juriu internaţional la International Music Festival “Trixie”, fondat în 2007 la Albena, Bulgaria, cu pop, rock, jazz pentru copii. Este o recunoaştere internaţională pentru artista cu 30 de ani pe scena Teatrului Muzical “Nae Leonard” (26 ani, ca solistă!), profesoară cu rezultate eminente pentru copiii pe care i-a pregătit la CCDJ. Nu s-a dezminţit nici acum: ceilalţi membri ai juriului au apreciat pe micuţii gălăţeni intraţi concuts şi acoperiţi de lauri!

A fost “o săptămână cu... “sufletul în palmă”, dăruit cu drag şi primit cu recunoştinţă!”, scria profesoară pe o reţea de socializare.

Astfel, micuţa Elena Herta (opt ani), a cucerit Marele Premiu al Juriului, Mara Medeleanu (opt ani) – Locul I şi o invitaţie la un festival internaţional din Turcia (cu transport, cazare şi participare, gratuită), iar Iulian Hilerin (11 ani) – Locul II. Au fost “puii” peofesoarei gălăţence, aşa cum le plece să le spună copiilor care s-au antrenat pentru competiţie încă din stradă!

O postare emoţionantă pe facebook felicita echipa gălăţeană de performeri: “Vă mulţumim pentru că aţi înălţat cântul, graiul şi sufletul românesc la valoarea lor adevărată! Trăinicia sentimentului patriotic s-a dovedit plenar şi noi am vibrat laolaltă! Bravo, copii minunaţi! Mă înclin, doamnă profesor Emilia E. Savu!”

După şase zile de foc, la parada din finalul Festivalului, profesoara nota, cu aceeaşi emoţie: “Am experimentat şi noi acest simţământ de... patriotism! Chiar că există o legătură specială între STEAG şi SUFLET!”

Citit 1082 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2017 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.