MAI MULT CA SF-UL | Toţi oamenii mor apoape la fel de scump!
Foto: Ilustrație de Victor Cilincă

MAI MULT CA SF-UL | Toţi oamenii mor apoape la fel de scump!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

“Moi” - spuse Augustus Soare. Evident, dacă ar fi zis tot, ar fi fost amendat reproducând întocmai sintagma Regelui-soare, “L'État, c'est moi!” Păi, a spus-o deja ăla, Ludovic al XIV-lea, iar dacă o repeţi în public, statul  te amendează imediat, că tot are “urechi” electronice peste tot! Nu poţi nici să mergi pe stradă şleampăt, ca Stan (sau ca Bran): au mers deja ăia, totul e înregistat la Patente, iar urmaşii actorilor, constituiţi în Stanley Laurel  and Oliver Hardy  Rights, vor recupera suma cu care deja statul te-a amendat instantaneu pentru că lălăitul tău seamănă prea mult cu al lor. Te scarpini în creştet şi “ţac!” o să facă averizorul contorului fixat definitiv pe mâna ta: 54 de similarbits au şi dispărut din contul tău!

Augustus o ţine cică de mână pe Vanda. Dar de fapt o ţine de umbra mâinii ei. Şi ea vede asta şi se scutură: e exact ca în “Santorix”, filmul ăla din 2153, cu Tony Campoleoni! Dar tot asta vede şi contorul lui Augustus, care îl şi arde cu 215 aimilarbirs! “Ah” - şopteşte ea fără să mişte buzele (dar asta nu-i cumva ca dintr-un film al lui Anwar Suada, din 2151? Nu m-am prins...)  “Ar trebui să iei mişcări din filme vechi, din vechituri!” - continuă ea să şoptească, dar pentru că faţa ei strălucea acum ca mutriţa lui Kim Basinger, din filmul ăla plictisitor din1986, cum îi zice?, “Nouă săptămâni şi jumătate”, contorul o plesni şi pe ea cu 800 de similarbits! Era cazul să se concentreze! Devenea grav! Şi totul numai din cauza lui: ea încercase să îl salveze! Şi asta semăna cu situaţia prostească a femeii din cel puţin o sută de filme. Şi vechi, şi noi, şi viitoare! Ajunge!

Ca să nu păşească asemănător cu cineva, el încercă să atârne, agăţat de o creangă destul de lungă cât să-l treacă măcar strada în întuneric. 430 de unităţi îi dispărură, iar ecranul contorului explică: “Similar Tom Cuise în “Mission: Impossible - Ghost Protocol” 2011”… 2011, bre! Mai bine furau, ca în “Ladri di biciclette” 1948: acolo, Vittorio De Sica lucrase numai cu actori amatori... Ea se resemnă şi zâmbi. Precum, în 1949, Jack Lemmon cu fustă, în “Unora le place jazz-ul”. Adică, 2012 similarbits! Din cauza lui! Şi îl împinse pe Augustus, care intră într-un stâlp ascuţit. Ea plăti 12 similarbits, pentru “similar “Dracula” din 1931”, cu Bela Lugosi-n ţăruş. Augustus se chirci - precum Zbigniew Cybulski în “Popiól i diament”, 1958 - şi muri, dar aparatul marcă: 12.990 de similarbits. Toţi oamenii mor la fel!

Ilustrație de Victor Cilincă

Citit 1345 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.