O revistă de geografie scrisă cu pasiune

O revistă de geografie scrisă cu pasiune
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Copioasă şi cu suflet scrisă, revista „Confluenţe geografice”, a profesorilor de geografie din judeţul Galaţi, a ajuns la numărul 3 (anul trei de apariţie). În peste o sută de pagini de text, diagrame şi imagini, subiecte tot mai îmbietoare, de la număr la număr, din domeniile: ştiinţă, didactica geografiei, biografii etc. Pe unele, le vom trata chiar separat!

Citim despre evoluţia structurii confesionale după 1948 la Galaţi. Sau un studiu al zonelor libere, cu avantaje şi dezavantaje (a noastră avea, în 2010, cei mai mulţi angajaţi). Avem pagini de istorie, chiar o descoperire documentară importantă (despre naşterea lui Saligny). Este publicat şi un studiu privind reacţia la inundaţiile din 2014 de la Cudalbi, unde nu se prea cunoaştea nici sistemul de avertizare, nici planurile de urgenţă. Ma sunt tratate dinamica populaţiei inactive gălăţene după ´90, flora tecuceană, dar şi filmul de ficţiune ca mijloc de învăţământ.

Preşedinte de onoare al redacţiei este prof. univ. dr. emeritus Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Române, de la Unversitatea "Al. I. Cuza" Iaşi. Redactori responsabili sunt, la C.N. "Vasile Alecsandri" (aici funcţionează şi sediul redacţiei),  prof. dr. Ion Cioroiu, neobosit editor, cercetător de istorie, iar, de la C. N. „Mihail Kogălniceanu”, prof. Marius Puţanu, apreciat inspector şcolar de specialitate. Din colegiul de redacţie mai fac parte, alături de cei doi:  prof. univ. dr. Alexandru Nedelea - Uiversitatea Bucureşti, cercetător ştiinţific dr. Sorin Geacu - Academia Română, Institutul de Geografie Bucureşti, prof. dr. Cezar Ungan - C. N. „Spiru Haret” Tecuci şi prof. Cristian Stănilă - Şcoala Gimnazială nr. 11 „Iorgu Iordan” Tecuci.

Citit 2239 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.