Vera Crăciun, premiată la Chişinău

Vera Crăciun, premiată la Chişinău
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poeta gălăţeană Vera Crăciun a fost distinsă cu Premiul I pentru poezie, la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de creaţie literară "Renata Verejanu", desfăşurat la Chişinău, pe 1 septembrie.

Academicianul Mihai Cimpoi a fost preşedinte de onoare al festivalului şi preşedinte al juriului, din care au mai făcut parte dr. Nicolae Mareş (Bucureşti), scriitor, publicist şi fost ambasador, acad. Vasile Tărâţeanu (Cernăuţi), dr. hab. Vasile Bahnaru (Chişinău), directorul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, alţi poeţi şi critici literari din Republica Moldova şi România.

"Trofeul primit (…) şi înmânat de distinsul academician Mihai Cimpoi poartă aripile înălţate spre cer, precum gândul meu de mulţumire", a declarat scriitoarea, născută la Tudor Vladimirescu, autoare a numeroase volume de poezie şi proză, multe dedicate copiilor, publicate la edituri din România şi Republica Moldova, unde a mai fost premiată. Printre premiile câştigate în timp, notăm Premiul I, cu repetiţie chiar, la Concursul naţional de poezie al revistei literare "Dor de Dor". La Festivalul "Renata Verejanu" a mai fost premiată în 2015.

Autoarea este membră în Asociaţia "Universul Prieteniei" - Iaşi, membră de Onoare a Asociaţiei "Expresia Ideii" - Oneşti şi face parte din Societatea Scriitorilor "C. Negri" - Galaţi.

Citit 1404 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.