Melodii de pe Broadway şi o comedie cu aer estival

Melodii de pe Broadway şi o comedie cu aer estival
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Iubitorii de muzică sunt aşteptaţi, şi în acest sfârşit de săptămână, în Grădina de vară a Teatrului Muzical "N. Leonard", pentru a se delecta pe ritmurile unor melodii celebre din spectacolul "Pe aripile cântului" sau pentru a se amuza alături de "O familie trăsnită".

Spectacolul "Pe aripile cântului" - o coproducţie a Teatrului Muzical „N. Leonard“ şi a Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi - va putea fi vizionat vineri, 8 septembrie, începând cu ora 20,00, în Grădina de vară a Muzicalului. Spectatorii vor urmări un musical viu, plin de surprize, în cadrul căruia vor audia şi unele dintre cele mai frumoase melodii de pe Broadway, orchestrate special pentru acest show. Melodiile acoperă o arie repertorială largă, de la operă, operetă şi music-hall, la muzică uşoară.

Dirijorul Eugen Dan Drăgoi, realizatorul producţiei, spunea la premieră că, prin intermediul spectacolului, au fost „sparte” toate graniţele dintre genurile muzicale. „Nu avem operă, nu avem operetă, nu avem musical, ci am intrat în lumea filmului, unde orice este posibil. Avem aici o muzică spectaculoasă în sine. În afara pieselor celebre consacrate, avem piese de muzică uşoară, care în aura orchestrală sună cu adevărat încântător, monumental".

Vor cânta artişti valoroşi ai Teatrului Muzical: Florin Bobei, Lăcrămioara Crihană, Adelina Diaconu/ Mihaela Alexa, Adrian Mărginean/ Valentin Vasopol, Claudiu Rusu/ Tudorel State, Nelu Badea (vioară).

Duminică, 10 septembrie, de la ora 19,00, în Grădina de Vară "Leonard", se va juca "O familie trăsnită", o comedie muzicală după un text de George Mihalache. Regizorul Victor Zaharia supunea despre autor şi spectacol: "Deşi este cvasinecunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili. Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea. Suntem norocoşi să îl avem ca autor al muzicii pe Eugen Dan Drăgoi, care ne-a oferit melodii complexe şi memorabile în acelaşi timp. Secţia de revistă are o tradiţie solidă, care merită continuată şi provocată în acelaşi timp, pentru a determina adaptarea ei la aşteptările publicului din ce în ce mai pretenţios şi mai cultivat cinematografic".

Biletele costă 21,6 lei, preţ întreg, şi 10,8 lei, cu reducere pentru studenţi, pensionari şi  elevi.

Citit 1255 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2017 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.