Poezia, pre limba lui Dante, Eminescu şi Tin Ujević

Poezia, pre limba lui Dante, Eminescu şi Tin Ujević
Poeţi traduşi în lume, organizatori de festivaluri, editori - prezenți la acest eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dedicat literaturii italiene contemporane (prima ediţie, anul trecut, a „mers” pe francezi), Festivalul Internaţional EuroPoezia, cu desfăşurare la Galaţi, Brăila şi Cahul, Republica Moldova, a debutat ieri cu dreptul, găzduit de Sala Eminescu a Bibliotecii „V. A. Urechia”. Cu câteva zile în urmă, a spus ieri la Galaţi poetul ieşean Valeriu Stancu - redactor-şef la „Cronica” Iaşi -  l-a sunat Ana Blandiana, care îşi organizase o lansare de carte în Italia. Poeta îşi pusese speranţa în prezenţa celor mai mari nume ale poeziei italiene, iar acestea tocmai veneau în România!

Poeţi italieni, români de pe ambele maluri de Prut, un croat şi un luxemburghez cu rădăcini în Peninsulă au recitat la evenimentul organizat de poeţii Valeriu Stancu şi brăileanul Stere Bucovală.

Stancu a relevat prezenţa lui Dante Maffia – candidatul oficial al Italiei la Premiul Nobel pentru literatură! Şi generozitatea de a veni, tocmai din Mexic, a italianului Stefano Strazzabosco!

Au fost prezentaţi oaspeţii, alocuţiuni, recitaluri, chiar un miniconcert, la chitară şi muzicuţă, al cantautorului-poet Walter Ghicolescu, cândva şi la Cenaclul „Flacăra”.

Vom reveni.

În foto 1, galerie: Imagine care nu aşteaptă decât ca poetul Maffia să-şi primească Nobelul... , foto2: Recital de muzică pe versurile lui Nichita şi Păunescu:

Citit 1554 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.