Un candidat la Nobelul literar, la Galaţi

Un candidat la Nobelul literar, la Galaţi
”Noaptea în Bibliotecă” se deschide cu un candidat la Nobelul literar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă se redeschide şi Salonului literar


Noaptea de 7 spre 8 octombrie 2017, mai precis, de sâmbătă la prânz, de la ora 14,00 şi până la ora 1,00, la Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia”, la sediul de pe strada Mihai Bravu, se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galaţi”.

Sâmbătă, pe aleea de la intrarea în bibliotecă, va fi organizat un târg de carte la care vor participa edituri locale şi din ţară.

O surpriză: la ora 14,00, în deschiderea evenimentului, sâmbătă va avea loc şi lansarea romanului „Copiii războiului” semnat de scriitorul Varujan Vosganian, „unul dintre puţinii români nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Literatură”. Reamintim faptul notabil că, în 2014, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România l-a propus pentru prestigiosul premiu internaţional pe poetul şi prozatorul care ne vizitează acum din nou oraşul, pe o listă de nume apreciate şi cunoscute, precum  Mircea Cărtărescu, Nicolae Breban sau Norman Manea. În 2015, şi Uniunea Scriitorilor din Armenia l-a propus pe românul cu origini armeneşti la Premiul Nobel. A fost anul în care fragmente din romanul "Cartea şoaptelor", de Varujan Vosganian, traduse în 20 de limbi străine, au fost citite, alături de fragmente din opera altor scriitori, inclusiv din românca Herta Muller, laureată a Premiului Nobel, la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin şi Lepsiushaus Postdam, dar şi în alte oraşe din lume, cu ocazia Zilei Mondiale a Lecturii, "pentru omagierea victimelor genocidului armean". Superbul roman "Cartea şoaptelor", plin de poezie, tragism dar şi umor, descrie viaţa comunităţii armene de la noi în anii comunismului.

Sâmbătă, "Noaptea în Bibliotecă" va fi o bună ocazie şi pentru redeschiderea, după vacanţa estivală, a noii stagiuni a Salonului Literar Axis Libri. Astfel, de la ora 17,00, în sala Mihai Eminescu, vor fi lansate cărţi semnate de autorii Cezarina Adamescu, Georgiana Necula şi George Simion.

Printre alte atracţii oferite cititorilor, de la ora 19,30, Editura Librex Publishing va fi prezentă cu istoricii Cristian Moşneanu şi Vasile Lupaşc Sfinteş şi autorii Monica Ramirez, Oana Arion, Nicoleta Tudor.

Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Judeţeană V. A. Urechia cu sprijinul Consiliului Judeţean, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galaţi. Parteneri fiind Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Centrul Cultural "Dunărea de Jos" şi Metropolitan Life.

Şi veste bună pentru restanţieri: „în mod excepţional”,  cei care vor returna acum cărţile împrumutate vor fi iertaţi de penalităţile pentru întârziere.

Sursa foto: mediafax.ro

Citit 2002 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.