Un nod făcut inimii. Ca să nu uite

Un nod făcut inimii. Ca să nu uite
În imagine, voluntari ai asociației
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, 5 octombrie, în curtea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, str. Domnească nr. 141, de la ora 11,00, va avea loc un eveniment cu totul mişcător, pentru cei care ştiu să înţeleagă emoţia trecutului.

Sub titlul „Scrisori din tranşee... Un crâmpei de nemurire”, voluntarii de la Asociaţia Tinerii şi Viitorul, înveşmântaţi în uniformele de acum un veac, de pe câmpurile noastre de luptă, vor citi fragmente din scrisori reale pe care cei căzuţi pe front sau supravieţuitorii acelor ani de cumpănă le scriau celor dragi, cu speranţă ori deznădejde, sperând că misivele lor vor ajunge la destinaţie şi vor mai găsi acolo pe cineva. „Ţi se face pielea de găină, ai un nod în gât ascultând acele rânduri”, ne-a mărturisit, ieri, preşedinta asociaţiei, entuziasta profesoară Ştefania Cojocaru, sufletul multor evenimente de inimă, care educă tiptil, informează sau, ca acum, emoţionează! Vor fi citite şi scrisorile unor soldaţi luaţi sub arme aproape copii, un francez şi un belgian. Voluntarii care vor intra în roluri, la vârste apropiate tinerilor recrutaţi la 1916, sunt elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Şcolile gimnaziale  nr. 6 şi nr. 12 „Miron Costin” din Galaţi, de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei”. Tinerii vor citi din scrisorile de acum un veac.

„Tinerii şi Viitorul” organizaţie neguvernamentală, derulează de peste patru ani, în şcoli sau sprijinind evenimente culturale şi educaţionale în spaţiul public, fiind remarcată domenii precum protecţia mediului, cel social, social, educaţional şi în domeniul dezvoltării durabile.

Citit 770 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.