Începe festivalul. Comedie şi râs pe săturate tot weekend-ul

Începe festivalul. Comedie şi râs pe săturate tot weekend-ul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie, devenit tradiţie pentru instituţia organizatoare, Teatrul Dramatic "Fani Tardini", va debuta sâmbătă şi se va încheia pe 15 octombrie.

E o adevărată sărbătoare a râsului, la care sunt invitaţi toţi gălăţenii, pentru că au de unde alege: în cele nouă zile de festival au fost programate 18 spectacole, patru dintre acestea fiind planificate sâmbăta şi duminica aceasta.

Gălăţenii vor deschide festivalul, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, cu feeria shakespeariană "Visul unei nopţi de vară", în regia interesantă a regizorului Eugen Gyemant, de la Teatrul de Comedie Bucureşti. Joacă în vervă: Carmen Albu, Vlad Volf, Oana Mogoş, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constantinescu, Ştefan Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Horghidan, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ Moldoveanu, Dan Căpăţână, Răzvan Clopoţel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe, Vlad Ajder.

Preţul unui bilet este de 25,20 de lei.

Tot sâmbătă seară, la Teatrul Muzical "N. Leonard", de la ora 21,00, se joacă "Avarul", cu trupa Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, o adaptare de Cristi Juncu după piesa cu acelaşi nume de J.B.P. de Molière. Preţul unui bilet este de 31,50 lei.

Duminică,  8 octombrie, de la ora 18,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, a fost programat spectacolul Teatrului de Artă  din Bucureşti, "O femeie singură" de Dario Fo şi Franca Reme. Regia este semnată de Daniel Grigore Simion, iar rolul este susţinut cu dăruire de Andreea Bibiri.

„Maria, personajul unic al acestei piese-monolog, întruchipează suma femeilor abuzate fizic, verbal sau non-verbal, este exponentul a 2000 de ani de ignoranţă şi nedreptate. Textul propune o situaţie, un motiv, un pretext, un strigăt a sute de generaţii de femei”, spune regizorul Daniel Grigore-Simion.

Preţul unui bilet este de 25,20 de lei.

Tot duminică, de la ora 19,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic “Fani Tardini" va urca pe scenă trupa de la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, cu piesa "Schimb urgent trei surori" de Nagle Jackson, în regia lui Lucian Sabados. 

Spectacolul (în care joacă şi gălăţeanul nostru Lucian Pânzaru) propune o poveste de o mare actualitate politico - socială, un capitol de istorie recentă, o comedie amară ce se urmăreşte cu sufletul la gură, având ca fundal spaţiul unui teatru academic rus, înainte şi după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluţia din 1989 sunt frapante şi creează o emoţie puternică, atât pe segmentul comic, dar şi pe cel de dramă.

Biletul costă 25,20 de lei.

Citit 1439 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2017 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.