Cristalizările albastre ale plasticianului Ştefan Axente

Cristalizările albastre ale plasticianului Ştefan Axente
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Utima expoziţie deschisă în cadrul filialei gălăţene a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), care asigură un invidiat, în ţară, ritm nemaipomenit al schimbării simezelor, sub presiunea prolificului, calităţii şi varietăţii, a fost cea intitulată "Cristalizări" - pânze semnate de plasticianul gălăţean  Ştefan Axente. Culori curate, cu o dominantă de albastru, care, în ciuda vremii de afară, nu te înfrigurează!

La vernisajul de la Galeria de Artă "Nicolae Mantu", artistul a fost prezentat publicului chiar de preşedintele filialei UAP, plasticianul Sava David. Artistul "are o discreţie şi fineţe extraordinară! Are un loc aparte în sufletul meu", a spus cu simplitate David, remarcând, lăudând ca de obicei când are ocazia, şi ritmul de lucru intens al expozantului. "Încă de la intrare, am simţit un aer de sensibilitate a albastrului, pentru că iubeşte albastrul, este culoarea care te îndeamnă la visare", a adăugat preşedintele.

Criticul de artă Mariana Cocoş remarca faptul că artistul a absolvit în 2011 Facultatea de Arte din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", însă şi-a început cariera cu mult mai devreme, încă din 1986, când a avut prima expoziţie personală, aceasta fiind a cincea. "Din 2010, începe o foarte activă participarea la expoziţii şi bienale naţionale", dar şi la Chişinău. Un plastician care se concentrează pe câteva teme, ne oferă compoziţii "deplin realizate", "dovedeşte sensibilitate şi disponibilitatea pentru noi experimente" - a adăugat criticul, observând şi că este unul dintre membrii "foarte activi" ai filialei UAP gălăţene.

Citit 1803 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2017 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.