Weekend european, la Teatrul ”Fani Tardini”

Weekend european, la Teatrul ”Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri și sâmbătă, respectiv 27 și 28 octombrie, ambele spectacole de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" au acelaşi regizor - Cătălin Vasiliu, acelaşi scenograf -  Daniel Divrician şi acelaşi autor al fondului muzical - Costas Ivanov.

Dramă puternică

Astă-seară, în Sala "Studio", de la ora 19,00, se joacă piesa "Pelicanul", a dramaturgului suedez August Strindberg - autor cu o mare influenţă asupra literaturii lumii de secol XX, prin temele curajos exprimate şi arta de a crea atmosferă. Joacă în forţă actorii: Ana Maria Ciucanu, Liliana Lupan, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin, Ştefan Aleksandru Forir. "Acest spectacol este o imagine a lumii în care trăim, cinică, de o violenţă latentă ce izbucneşte uneori exploziv... Suntem martorii unei apocalipse familiale, pe care ne-o prezintă cu umor negru şi situaţii limită" - scria Ionela Roşu, într-o cronică a piesei.

Culise englezeşti

De la 19,00, în Sala Mare, "un spectacol-eveniment", piesa "Cabinierul", de Sir Ronald Harwood. Regizorul, care a copilărit în teatrul gălăţean (tatăl său, Vlad Vasiliu, joacă în piesă rolul cabinierului Norman), regăseşte în Harwood un om tot cu experienţa teatrului văzut din interior: în tinereţe, dramaturgul a fost el însuşi cabinierul unei glorii a teatrului britanic.

Subiectul: anii ´40 - în Londra bombardată de nemţi, cu actorii tineri plecaţi pe front, rolurile masculine sunt jucate de femei şi de actori după sfârşit de carieră, precum Sir (jucat de Stelian Stancu; gălăţeanul s-a întors recent, după o experienţă britanică). Joacă cu căldură şi actorii: Oana Preda, Liliana Lupan, seniorul Gheorghe V. Gheorghe, Elena Ghinea, Petre Păpuşă.

Citit 1043 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2017 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.