Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Vineri și sâmbătă, respectiv 27 și 28 octombrie, ambele spectacole de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" au acelaşi regizor - Cătălin Vasiliu, acelaşi scenograf -  Daniel Divrician şi acelaşi autor al fondului muzical - Costas Ivanov.

Dramă puternică

Astă-seară, în Sala "Studio", de la ora 19,00, se joacă piesa "Pelicanul", a dramaturgului suedez August Strindberg - autor cu o mare influenţă asupra literaturii lumii de secol XX, prin temele curajos exprimate şi arta de a crea atmosferă. Joacă în forţă actorii: Ana Maria Ciucanu, Liliana Lupan, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin, Ştefan Aleksandru Forir. "Acest spectacol este o imagine a lumii în care trăim, cinică, de o violenţă latentă ce izbucneşte uneori exploziv... Suntem martorii unei apocalipse familiale, pe care ne-o prezintă cu umor negru şi situaţii limită" - scria Ionela Roşu, într-o cronică a piesei.

Culise englezeşti

De la 19,00, în Sala Mare, "un spectacol-eveniment", piesa "Cabinierul", de Sir Ronald Harwood. Regizorul, care a copilărit în teatrul gălăţean (tatăl său, Vlad Vasiliu, joacă în piesă rolul cabinierului Norman), regăseşte în Harwood un om tot cu experienţa teatrului văzut din interior: în tinereţe, dramaturgul a fost el însuşi cabinierul unei glorii a teatrului britanic.

Subiectul: anii ´40 - în Londra bombardată de nemţi, cu actorii tineri plecaţi pe front, rolurile masculine sunt jucate de femei şi de actori după sfârşit de carieră, precum Sir (jucat de Stelian Stancu; gălăţeanul s-a întors recent, după o experienţă britanică). Joacă cu căldură şi actorii: Oana Preda, Liliana Lupan, seniorul Gheorghe V. Gheorghe, Elena Ghinea, Petre Păpuşă.

Citit 734 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2017 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.