FESTIVAL de carte şi storytelling pentru copii, tineri şi părinţi

FESTIVAL de carte şi storytelling pentru copii, tineri şi părinţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lectura este un aspect important care nu ar trebui să lipsească din vieţile copiilor şi cu atât mai mult din ale adulţilor. Prin citit, cei mici pot descoperi o lume nouă sau pot fi inspiraţi să creeze chiar ei o poveste, după placul lor. Este important să li se insufle celor mici dragostea pentru lectură, încă de la o vârstă fragedă. Ei pot fi înscrişi la ateliere de creaţie, ori pot participa la lansări de carte, pentru a se obişnui cu tot ceea ce presupune lumea cărţilor.

Pornind de la acest gând şi din dorinţa de a le facilita copiilor accesul la cât mai multe cărţi, Librăria Donaris organizează, începând de miercuri, 6 decembrie, de la ora 17,30, un festival de carte şi storytelling pentru copii, tineri, dar şi părinţi. 

Pe durata a cinci zile, librăria îşi propune să aducă în centrul atenţiei literatura pentru copii, dar şi să sublinieze importanţa lecturii în viaţa celor mici, încă de la vârste fragede. Vor avea loc lansări de carte pentru copii de toate vârstele, precum şi ateliere de meşterit poveşti în română şi în engleză, jocuri şi workshop-uri pentru cei mici alături de ilustratori talentaţi. De asemenea, părinţii se vor putea bucura de câteva conferinţe organizate special pentru ei.  

Printre invitați se numără Horia Corches, profesor de limba şi literatura română şi jurnalist, autoarea Lavinia Braniște, ilustratoarea Anca Smarandache, Cristina Andone, activist educaţional şi autor, Cristina Durică, creatorul revistei "Fabulafia",  Mihaela Cosescu, autoare de cărţi pentru copii, Elena Ștefan, Adriana Mitu, trainer în dezvoltarea inteligenţei emoţionale, Claudia Groza Lazăr, autor de poveşti personalizate pentru copii, Bianca Mereuţă, iniţiator al proiectului "Ce le citim copiilor", Andreea Grecea, Mihaela Lepădatu, Alina Elena Golaeş, fondatoarea primului atelier de storytelling din Galaţi, "Atelierul de meşterit poveşti".

La evenimentele din timpul festivalului vor participa Teatrul de Păpuşi Gulliver Galaţi, Asociaţia Creştem Oameni, Centrul Funny English, "Fabulafia" - revistă ilustrată pentru copii, "Ce le citim copiilor" şi "Atelierul de meşterit poveşti"

De asemenea, vor mai fi prezente editurile Arthur, Univers, Cartier, Diana, Coresi şi Nomina.

Citit 1999 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2017 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.