Ungaria nu va vota sancţionarea Poloniei

Ungaria nu va vota sancţionarea Poloniei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ungaria nu va vota pentru sancţionarea Poloniei de către Uniunea Europeană şi, în schimb, poate conta pe sprijinul polonez în cazul procedurii privind articolul 7 al Tratatului de la Lisabona, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, după o întrevedere cu omologul său polonez Jacek Czaputowicz, transmite MTI.

În convorbiri desfăşurate înaintea reuniunii miniştrilor de externe din UE, de la Luxemburg, cei doi oficiali au opinat că procedurile UE împotriva ţărilor lor au o motivaţie politică. Ei au subliniat că măsurile luate de Budapesta şi Varşovia respectă pe deplin reglementările UE.

Potrivit celor doi miniştri, adevăratul motiv al atitudinii Comisiei Europene îl reprezintă politicile privind migraţia adoptate de Ungaria şi Polonia, care nu vor accepta migranţi ilegali şi care vor respinge orice schemă de redistribuire obligatorie a solicitanţilor de azil.

Unul dintre subiectele de dispută între Varşovia şi Comisia Europeană este controversata reformă a Curţii Supreme poloneze.

Citit 1086 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 20:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.