Premierul moldovean Ion Chicu şi-a anunţat demisia

Premierul moldovean Ion Chicu şi-a anunţat demisia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul moldovean Ion Chicu și-a anunțat demisia, miercuri, 23 decembrie, pentru a deschide astfel calea dizolvării Parlamentului. Anunțul a fost făcut chiar în ziua în care Legislativul de la Chișinău urma să examineze o moțiune de cenzură. Tot miercuri se încheia, oficial, și mandatul președintelui Igor Dodon.

"Ultima ședință de guvern a fost destinată adoptării legilor importante ale țării și mecanismelor de implementare. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în continuare. Mașina statului va funcționa, vor fi achitate salarii, pensii. Este absolut necesar să mergem în continuare pe obiectivul major - dizolvarea Parlamentului. După câte știți, există două căi, dintre care una este demisia Guvernului, ceea ce voi face pe parcursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.)", a declarat Ion Chicu, citat de portalul moldovean de știri Unimedia.

Parlamentul urma să fie convocat miercuri în ședință extraordinară, pentru a examina o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar premierul Chicu și-a anunțat membrii de guvern, după o ședință de trei ore și jumătate, că "aceasta este, cel mai probabil, ultima întrunire în actuala componență".

Chicu a menţionat că planifică o întrevedere cu preşedinta aleasă, Maia Sandu.

Pe 16 decembrie, fracţiunile parlamentare PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate), Platforma DA (Dreptate şi Adevăr) şi PDM (Partidul Democrat) au depus o moţiune de cenzură. Aceasta urma să fie examinată în cadrul unei şedinţe extraordinare a Parlamentului.

Guvernul condus de Ion Chicu şi-a început activitatea în noiembrie 2019, imediat după ce Executivul Maiei Sandu a fost demis de PSRM şi PDM.

Citit 1075 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 18:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.