Parchetul European are nevoie de 50 de procurori

Parchetul European are nevoie de 50 de procurori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi are bugetul diminuat cu 8 la sută, dar o nevoie stringentă de a angaja încă 50 de procurori, arată fosta șefă a DNA, într-un interviu acordat Risk & Compliance Journal, citat de Wall Street Journal. Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2021 al Parchetului European, condus de fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi, a fost diminuat cu 3,5 milioane de euro (aproape 8 la sută) față de cel inițial.

„Aceasta este într-adevăr o provocare uriașă. Trebuie să decidem dacă vrem să fim politicieni sau diplomați sau dacă vrem să fim procurori. (...) Există două viziuni. Una este viziunea diplomaților: să începem, să vedem, să o luăm treptat. Dar acest lucru este în conflict cu viziunea procurorilor. Pentru că vrem, cu toții, să facem o treabă bună și știm de ce avem nevoie pentru asta. Avem nevoie de un buget suficient pentru a avea resurse suficiente. Încă nu avem resurse suficiente. Avem nevoie de mai mulți angajați, de cel puțin încă 50 de persoane aici, în Luxemburg, pentru a putea avea mai mulți analiști de caz și anchetatori financiari și pentru a face față tuturor cazurilor pe care le vom primi”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Aceasta a afirmat că speră că pentru anul viitor va obține mai multe resurse și că se va lupta pentru asta. „Am primit mai mulți bani, dar nu am primit aprobarea de a angaja mai mulți oameni. Deci, ce ar trebui să fac? Să cumpăr flori pentru birou? Nu, ar trebui să folosim banii într-un mod înțelept. Ar trebui să folosim banii pentru a angaja mai mulți oameni, deoarece trebuie să avem mai mulți oameni”, a mai spus Kovesi.

Parchetul European are deja peste 300 de cazuri înregistrate.

Citit 644 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 20:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.