Rusia nu vrea militari SUA şi NATO în vecinătatea Afganistanului

Rusia nu vrea militari SUA şi NATO în vecinătatea Afganistanului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia le-a solicitat miercuri ţărilor vecine cu Afganistanul să nu găzduiască pe teritoriile lor forţe armate ale SUA sau NATO, după ce acestea s-au retras anterior în acest an, informează Reuters.

''Le cerem ţărilor vecine cu Afganistanul să nu permită o prezenţă militară a forţelor SUA sau NATO care intenţionează să se mute acolo după părăsirea teritoriului afgan'', a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în intervenţia sa video în calitate de invitat la o conferinţă organizată de Iran, cu participarea celorlalte ţări vecine Afganistanului: Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan şi China.

Potrivit TASS, şeful diplomaţiei ruse a spus că în primul rând ţările membre ale NATO trebuie să contribuie la redresarea socio-economică a Afganistanului, întrucât ele sunt singurele care au creat situaţia dificilă actuală în această ţară devastată de război.

Conform lui Lavrov, a sosit timpul ''pentru a începe munca de mobilizare pentru colectarea resurselor pentru a furniza asistenţă umanitară, economică şi financiară poporului afgan''. El a subliniat că Naţiunile Unite trebuie să joace un rol de coordonare în acest proces.

Citit 394 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 17:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.