„Booster” pentru afacerile Pfizer, din vânzările de vaccinuri anti-COVID

„Booster” pentru afacerile Pfizer, din vânzările de vaccinuri anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri COVID-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5 la sută peste previziunile anterioare, în condiţiile în care semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze booster (a treia doză) şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor, informează Reuters.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-COVID, cu 28,8 la sută mai mult faţă de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Graţie campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuielile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-COVID cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-COVID în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă în acest an.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95 la sută.

Citit 457 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.