Șeful CIA, în „vizită de lucru” la Moscova

Șeful CIA, în „vizită de lucru” la Moscova
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, a avut marţi, la Moscova, o întrevedere cu extrem de influentul şef al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, au anunţat serviciile acestuia din urmă, informează AFP. William Burns şi Nikolai Patruşev au discutat despre "relaţiile ruso-americane", a informat Consiliul de Securitate rus, într-un comunicat succint.

Vizita directorului CIA, prezentat adesea drept cel mai experimentat dintre diplomaţii ţării sale, nu fusese anunţată, iar Consiliul de Securitate rus nu a furnizat niciun alt detaliu. Nici ambasada SUA la Moscova nu a făcut vreun comentariu pe subiect.

Această întrevedere survine în condiţiile în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt afectate de o serie de diferende de anvergură.

În timpul summitului lor istoric din 16 iunie, de la Geneva, Biden şi Putin au insistat asupra necesităţii de a discuta, în pofida numeroaselor surse de discordie. Ei au subliniat că până şi în toiul Războiului Rece, Moscova şi Washingtonul dialogau, pentru a evita răul cel mai mare.

Citit 363 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Noiembrie 2021 17:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.