Mandat de arestare pentru fostul președinte al Tunisiei

Mandat de arestare pentru fostul președinte al Tunisiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tunisia a emis un mandat internaţional de arestare împotriva fostului preşedinte Moncef Marzouki, a relatat agenţia de ştiri TAP, la o lună după ce acesta a cerut Franţei să pună capăt sprijinului pentru actuala administraţie, relatează Reuters. În această notificare oficială nu se precizează de ce este acuzat Marzouki, dar actualul preşedinte, Kais Saied, a cerut luna trecută o investigaţie asupra unor alegaţii potrivit cărora Marzouki a conspirat împotriva securităţii statului.

Saied se confruntă cu tot mai multe critici în străinătate, după ce şi-a asumat autoritatea executivă în luna iulie, iar apoi a ignorat aproape toate prevederile Constituţiei şi şi-a asumat puteri aproape totale, într-o mişcare caracterizată drept o lovitură de stat de criticii săi. Saied a venit cu un nou guvern în octombrie şi a promis un "dialog" naţional, dar încă nu a prezentat detaliile planului de a restabili ordinea constituţională, cerut de donatori.

Moncef Marzouki, fost preşedinte al ţării între 2011 şi 2014 şi care a apărut la protestele împotriva lui Saied de la Paris, nu a reacţionat încă la această informaţie.

TAP a relatat că mandatul de arestare a fost emis de judecătorul care răspunde de dosarul lui Marzouki, citând biroul de comunicare al tribunalului de primă instanţă din Tunis.

Citit 703 ori Ultima modificare Vineri, 05 Noiembrie 2021 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.