Cipru va suspenda cererile de azil ale migranților

Cipru va suspenda cererile de azil ale migranților
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Republica Cipru, membră a Uniunii Europene, a anunţat că intenţionează să suspende cererile de azil ale migranţilor, pentru a face faţă unei creşteri de intrări ilegale pe insula mediteraneeană pe care Nicosia o impută Turciei, informează AFP.

Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades a organizat o reuniune de urgenţă, în cadrul căreia miniştrii s-au pus de acord asupra măsurilor de luptă împotriva creşterii imigraţiei ilegale.

"O cerere va fi înaintată Comisiei Europene pentru ca ea să acorde Republicii Cipru dreptul de a suspenda cererile de azil ale persoanelor care intră ilegal în ţară", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot, Marios Pelekanos.

Datele arată că insula se confruntă cu o "schimbare demografică" şi cu "efecte socio-economice acute" din cauza "crizei migranţilor", a declarat el pentru jurnalişti, după reuniune.

Republica Cipru acuză Turcia că se foloseşte de migranţi, permiţându-le să treacă linia de demarcaţie, lungă de 180 de kilometri, care separă comunităţile ciprioto-greacă în sud şi ciprioto-turcă în nord.

Citit 362 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 20:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.