Rusia a efectuat un nou test cu racheta supersonică Zircon

Rusia a efectuat un nou test cu racheta supersonică Zircon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a efectuat joi un nou test cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, în Marea Albă, pe coasta de nord-vest a ţării, racheta fiind lansată de pe fregata ''Amiral Gorşkov'', a informat Ministerul Apărării rus, citat de EFE şi Interfax. ''Ţinta (maritimă) a fost atinsă printr-o lovitură directă'', a indicat ministerul, care a efectuat teste similare în iulie, precum şi în decembrie, noiembrie şi octombrie 2020.

Armata rusă a indicat că fregata ''Amiral Gorşkov'', din cadrul Flotei ruse a Nordului, a efectuat tirul cu Zircon ca parte a ciclului final de testare.

În octombrie a.c., marina rusă a lansat pentru prima oară racheta Zircon de pe un submarin nuclear.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 3 martie că testarea acestei rachete de croazieră hipersonice se află deja în faza finală, urmând să intre în dotarea forţelor maritime la începutul anului 2022.

Noua racheta hipsersonică este capabilă să dezvolte o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, are o raza de acţiune de peste 1.000 de kilometri şi poate lovi atât ţinte terestre, cât şi maritime, a afirmat şeful statului rus.

Citit 398 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.