O nouă epidemie în Coreea de Nord

O nouă epidemie în Coreea de Nord
Boală infecțioasă neidentificată, pe fondul luptei anti-COVID 19
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Coreea de Nord a raportat joi un focar de epidemie intestinală neidentificată, într-o regiune agricolă, ceea ce pune și mai multă presiune asupra țării, care luptă cu penuria cronică de alimente și cu un val fără precedent de infecții COVID-19, potrivit Reuters.

Liderul Kim Jong Un a trimis miercuri medicamente în orașul portuar Haeju, din vestul țării, pentru a-i ajuta pe pacienții care suferă de "epidemie enterică acută", a declarat agenția de presă de stat KCNA, citată de Reuters. Nu a fost precizat numărul celor afectați de această boală. "(Kim) a subliniat necesitatea de a stăpâni epidemia cât mai repede posibil, luând o măsură bine închegată pentru a pune în carantină cazurile suspecte pentru a limita temeinic răspândirea acesteia, confirmând cazurile prin examinare epidemiologică și teste științifice", a precizat KCNA.

Epidemia raportată vine în contextul în care Nordul se confruntă cu primul său focar de infecții cu COVID-19. Luna trecută a fost declarată starea de urgență, pe fondul îngrijorărilor legate de lipsa vaccinurilor și a proviziilor medicale.

Agenția de spionaj a Coreei de Sud a declarat anterior parlamentarilor că bolile transmise prin apă, cum ar fi febra tifoidă, erau deja răspândite în țară înainte de a anunța epidemia de coronavirus. "Bolile intestinale, cum ar fi tifosul și shigeloza, nu sunt deosebit de noi în Coreea de Nord, dar ceea ce este îngrijorător este că vin într-un moment în care țara se luptă deja cu COVID-19", a declarat un profesor de la Colegiul de Medicină al Universității Hanyang din Seul.

Coreea de Sud este dispusă să coopereze cu Nordul pentru a face față epidemiei, dar Pyongyangul rămâne insensibil la orice ofertă de dialog, inclusiv la propunerea anterioară a Seulului de a furniza vaccinuri anti-COVID, a declarat un oficial din cadrul ministerului sud-coreean al Unificării, care se ocupă de afacerile intercoreene, care a refuzat să își decline identitatea.

În plus, provincia Hwanghae de Sud, în care se află orașul Haeju, este regiunea agricolă cheie a Coreei de Nord, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la posibilul impact asupra situației alimentare deja grave a țării, cauzată de secetă.

În timp ce posibilitatea ca boala nespecificată să se răspândească prin intermediul culturilor pare destul de redusă, cheia va fi dezinfectarea surselor de aprovizionare cu apă, deoarece este posibil să fie transmisă prin apă, a declarat un expert sud-coreean în boli infecțioase.

Pyongyang a anunțat zilnic numărul de pacienți cu febră, fără a preciza dacă sunt pacienți cu COVID, aparent din cauza lipsei de kituri de testare. Experții suspectează, de asemenea, o subraportare a cifrelor publicate prin intermediul mass-media controlate de guvern. Numărul total de pacienți cu febră înregistrat în întreaga țară de la sfârșitul lunii aprilie se apropie de 4,56 milioane. Bilanțul deceselor legate de epidemie se ridică la 73.

Citit 1064 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 20:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.