Contraofensivă ucraineană „foarte încurajatoare”

Contraofensivă ucraineană „foarte încurajatoare”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a remarcat vineri succesul forțelor ucrainene în operațiunile lor din Harkov și Herson, scrie Reuters. Avansul puternic al ucrainenilor și contraofensiva-surpriză din Harkov au provocat pierderi imense rușilor, estimează serviciile occidentale de informații. Trupele ucrainene au recucerit peste 700 de kilometri pătrați de teritoriu în sud și în regiunea Harkov din est, unde au avansat până la 50 de kilometri dincolo de liniile rusești și au eliberat peste 20 de sate, a declarat joi un general ucrainean.

„Vedem succese în Herson, vedem succese în Harkov, ceea ce este foarte, foarte încurajator”, a declarat Lloyd Austin la o conferință de presă în Cehia, alături de omologul său de la Praga.

Avansul ucrainenilor reprezintă o lovitură serioasă pentru ruși, care au suferit pierderi imense în vieți omenești, potrivit serviciilor occidentale de informații. Totodată, reprezintă un avânt puternic pentru Kiev, care este nerăbdător să le arate puterilor occidentale care îl susțin că poate schimba lucrurile pe teren și merită sprijin în continuare. Unele dintre cele mai mari câștiguri par să fi fost realizate săptămâna aceasta, în timpul unei contraofensive-surpriză a ucrainenilor în Harkov, unde trupele Kievului au reușit o străpungere neașteptată și adâncă în liniile rușilor.

Citit 513 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2022 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.