Mii de pompieri forestieri spanioli și-au cerut drepturile

Mii de pompieri forestieri spanioli și-au cerut drepturile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 2.000 de pompieri forestieri au manifestat, sâmbătă, la Madrid, pentru a cere îmbunătățirea drepturilor lucrătorilor, într-un an în care incendiile au distrus zeci de mii de hectare de pădure în Europa. Spre deosebire de pompierii cu normă întreagă, pompierii forestieri din Spania sunt angajați de autoritățile regionale doar pentru a face față incendiilor majore din toiul verii.

Protestatarii au folosit bastoane pentru a lovi pământul, cerând un „statut al pompierilor" care să garanteze drepturile la locul de muncă, inclusiv pentru a recunoaște rănile suferite în timpul intervențiilor drept riscuri profesionale.

„Suntem pompieri forestieri și vrem dreptate pentru că suntem un serviciu public pentru societate. Vrem ca administrațiile noastre să recunoască acest lucru, să respecte și să creeze statutul pompierilor forestieri", a declarat, pentru Reuters, Cristina Perez, în vârstă de 47 de ani, care lucrează de 18 ani în Aragon.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii în Europa în această vară, distrugând a doua cea mai mare suprafață înregistrată vreodată, potrivit datelor Centrului Comun de Cercetare al Uniunii Europene.

Citit 465 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2022 17:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.