Rușii rămân fără mașinile de lux de la Mercedes-Benz

Rușii rămân fără mașinile de lux de la Mercedes-Benz
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Producătorul auto de maşini premium Mercedes-Benz a anunţat miercuri că se va retrage de pe piaţa rusă şi vinde unui investitor local acţiunile subsidiarelor sale industriale şi financiare, transmite Reuters.

Decizia vine după ce, luna aceasta, grupul nipon Nissan informase că va înregistra pierderi de 687 milioane de dolari în urma cedării afacerii din Rusia, contra sumei de un euro, unei entităţi deţinute de stat, după ce, anterior, partenerul de alianţă Renault anunţase vânzarea participaţiei majoritare deţinute la Avtovaz cu o rublă.

Mercedes-Benz Russia a precizat că acţiunile subsidiarelor locale vor fi vândute unui dealer auto - Avtodom. Un purtător de cuvânt al Mercedes a declarat că participaţia de 15 la sută deţinută de companie la producătorul rus de camioane Kamaz nu va fi afectată de această tranzacţie şi ar urma să fie transferată anul acesta către Daimler Truck, aşa cum era planificat.

Directorul financiar al Mercedes, Harald Wilhelm, a explicat că tranzacţia nu ar urma să aibă efecte semnificative asupra profitabilităţii grupului german, dincolo de cele raportate în trimestrele precedente.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Mercedes a suspendat la începutul lunii martie fabricarea de autovehicule pe piaţa rusă. În primele nouă luni din 2022, au fost vândute 9.558 de vehicule Mercedes în Rusia, un declin de 72,8 la sută faţă de anul trecut.

Citit 411 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 17:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.