Rușii susțin că britanicii au distrus Nord Stream

Rușii susțin că britanicii au distrus Nord Stream
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul rus al Apărării a afirmat că exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică au fost provocate de membri ai unei unităţi a marinei militare britanice, transmite Reuters.

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la "planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist".

Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţă, de la Sevastopol, împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de ucraineni cu ajutorul specialiștilor britanici.

În replică, Ministerul britanic al Apărării a denunţat sâmbătă "afirmaţiile false" ale Moscovei pentru "a deturna atenţia", după acuzațiile lansate de Moscova.

"Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică", a scris pe Twitter Apărarea britanică.

"Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident", potrivit ministerului britanic.

Citit 471 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2022 17:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.