Germania va introduce plafonarea prețului la electricitate

Germania va introduce plafonarea prețului la electricitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Germania va introduce o plafonare a preţului electricităţii pentru gospodării şi consumatorii industriali, ca parte a măsurilor menite să ajute cea mai mare economie europeană să facă faţă crizei energetice, conform unui proiect de document consultat de Reuters.

Pentru consumatorii industriali, preţul electricităţii va fi limitat la 13 eurocenţi per kWh şi se va aplica pentru 70 la sută din consumul de anul trecut, în timp ce pentru gospodării preţul va fi plafonat la 40 eurocenţi per kWh, pentru 80 la sută din consumul de bază, se arată în document.

Diferenţa între preţul de piaţă care ar trebui plătit şi plafonarea, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, va fi direct compensată de furnizori printr-o deducere lunară.

Plafonarea preţului electricităţii vine pe lângă plafonarea preţului gazelor şi planificata plată unică a Guvernului german pentru a atenua impactul creşterii preţului la gaze asupra consumatorilor.

Măsura va fi analizată de Comisia Europeană, care a criticat decizia Germaniei de a aborda sprijinul acordat economiei, care scoate în evidenţă diferenţele între statele membre UE bogate şi sărace.

Citit 378 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.