Fără bere pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar

Fără bere pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Într-o răsturnare bruscă de situație, oficialii din Qatar au decis că singurele băuturi care vor fi puse în vânzare pentru fanii de pe stadioane în timpul Cupei Mondiale la fotbal, care va dura o lună, vor fi nealcoolice, conform New York Times.

Decizia privind vânzarea de bere a fost confirmată vineri dimineață pentru New York Times de un oficial al Cupei Mondiale, familiarizat cu schimbarea de planuri. Oficialul a cerut să nu fie numit pentru că nu era autorizat să vorbească cu presa și Qatar încă își pregătea anunțul oficial vineri.

Măsura este cea mai recentă și cea mai dramatică schimbare a unui plan în evoluție privind consumul de alcool care, de luni de zile, a sporit tensiunile dintre FIFA, organismul de conducere mondial al fotbalului, și Qatar, o națiune musulmană conservatoare în care vânzarea de alcool este strict controlată.

Dar, de asemenea, va complica și acordul de sponsorizare de 75 de milioane de dolari încheiat de FIFA cu Budweiser, va înfuria fanii deja iritați de restricții și va lăsa din nou organizatorii să se grăbească să se adapteze – de data aceasta cu doar 48 de ore înainte de meciul de deschidere a turneului.

Citit 761 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 19:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.